Emanuelson bevestigt: "Ik vertrek bij Ajax"

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Urby Emanuelson heeft vrijdagavond bevestigd dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Ajax. De middenvelder is naar eigen zeggen toe aan een buitenlands avontuur.

"Ik wil me in een buitenlandse competitie verder ontwikkelen," vertelt Emanuelson in een video van Ajax TV. "Deze keuze is gebaseerd op sportieve overwegingen. Het was een ontzettend moeilijk besluit, want Ajax is mijn leven. Maar het is tijd voor een volgende stap in mijn carrière."

Ajax probeerde vorige week in een uiterste poging nog wel om Emanuelson te behouden. Een driejarig contract, waarbij de linkermiddenvelder bij de vijf bestbetaalde spelers van Ajax zou gaan behoren, werd echter afgewezen door de Oranje-international.

Martin Jol verwacht niet langer dat hij ook de komende jaren nog kan beschikken over Urby Emanuelson. De coach van Ajax heeft zich neergelegd bij een vertrek van de middenvelder, maar baalt er wel van.

"Ik wil hem er graag bij hebben en we hebben alles geprobeerd om hem te houden, maar als hij elders wil spelen dan kan ik hoog of laag springen maar dat heeft geen zin", vertelt Jol op de clubsite van de Amsterdammers.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113184/Emanuelson_bevestigt___Ik_vertrek_bij_Ajax_.html

Gegevens