Bosz geniet niet alleen van zijn ploeg, ook van supporters

Bron: www.ajaxlife.nl

Ook de trainer houdt het tempo graag in de wedstrijd. © Pro Shots

Peter Bosz was niet alleen tevreden met het resultaat en de manier waarop Ajax zich Europees wederom presenteerde. Hij benadrukte na de overwinning op Schalke 04 (2-0) ook de wisselwerking tussen elftal en publiek.

Dominant voetballen, ook in Europa, met een ploeg die gemiddeld 22 jaar oud is. De tegenstander niet aan voetballen laten toekomen, zelf twee keer scoren en de nul houden. Tsja, dan kun je wel over een goede avond spreken. “Ik ben zeker tevreden over ons spel, maar niet helemaal tevreden met de uitslag,” bleef Bosz kritisch. Hij kon zich dan ook goed voorstellen dat zijn Duitse collega Markus Weinzierl de uitslag nog het beste deel van de wedstrijd vond.

En juist vanwege dat terugkerende aspect blijft het volgende week in Gelsenkirchen ook nog echt een wedstrijd, aldus de hoofdtrainer. “We kunnen het daar nu over hebben, maar daarmee doe ik de teamprestatie tekort. Ik ben vooral tevreden over hoe we hebben gespeeld. Met goed voetbal en mooie kansen. Ik denk dat de mensen een mooie avond hebben gehad. We speelden op de Ajaxmanier: druk zetten en er bovenop klappen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21597

Gegevens