Doelman Boer keert terug naar oude club PEC Zwolle

Bron: www.ajaxlife.nl

De ervaren Boer lag altijd zeer goed binnen de groep. © Pro Shots

Er komt na drie seizoenen een einde aan het verblijf van Diederik Boer bij Ajax. De keeper keert terug onder de lat bij zijn oude club PEC Zwolle. De 36-jarige keeper houdt nog twee seizoenen ballen tegen met het idee daarna een andere functie te bekleden.

Boer kwam in de zomer van 2014 op stel en sprong naar Ajax, als opvolger van Kenneth Vermeer. Hij was eerst stand-in van Jasper Cillessen om vervolgens in de pikorde te worden gepasseerd door Andre Onana. Boer was vooral een van de sfeermakers binnen de groep.

Het aantal serieuze optredens van Boer bleef zeer beperkt, ook omdat Ajax de laatste jaren steeds vroeg uit het KNVB-bekertoernooi vloog. Helaas bleef de keeper dan ook prijsloos in Amsterdam, wat eigenlijk best een pijnlijke constatering is.

Boer keert nu terug bij PEC, de club waar hij al 297 wedstrijden voor keepte. Hij won er de KNVB-beker plus de Johan Cruijffschaal, beide keren ten koste van Ajax. “Mijn droom was om nog bij een topclub te spelen en toen die mogelijkheid zich aandiende, heb ik die kans met beide handen gegrepen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21933