Wat valt er op aan het spel van Kristensen?

Bron: www.ajaxlife.nl

Kristensen moet inderdaad nog wat beter leren verdedigen. © Pro Shots

“Ik moet nog leren verdedigen,” was de in het oog springende uitspraak van Rasmus Kristensen tijdens zijn presentatie als speler van Ajax. De Deen krijgt als vervanger van Joël Veltman al best veel speeltijd, maar hoe doet hij het tot dusver?

Door Kevin Van Nunen

Als de je de aanvoerder van de ploeg voor je moet dulden op jouw positie, is de kans op speeltijd niet zo groot. Kristensen staat zelf verbaasd van de 356 minuten die hij mocht maken in het shirt van Ajax en dat ook nog eens op zijn favoriete positie.

Waar we van Veltman weten wat we aan hem hebben, is het wat Kristensen betreft nog een beetje ontdekken wat zijn kracht omvat of waar zijn valkuilen liggen. Het is lastig op basis van enkele potjes keiharde conclusies te trekken, maar er zit wel een interessant verhaal in.

De kracht van de twintigjarige Kristensen schuilt ‘m in aanvallende impulsen, hebben we ons laten vertellen, dus het is wel leuk om daar als eerste het vizier op te richten. Wat blijkt uit navraag van ons bij Opta Sports? Hij komt er in offensief opzicht goed uit.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23813