Analyse: Kansen Ajax tegen opponent AEK

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax treft in AEK Athene woensdagavond een dit seizoen nog ongeslagen ploeg. De Grieken overleefden twee voorrondes om het hoofdtoernooi van de Champions League te halen en in deze analyse wordt gepoogd uit te leggen hoe de kampioen van Griekenland dat succes behaalde.

AEK versloeg het Celtic van Brendan Rogers in een tweeluik door thuis met 2-1 te winnen en in Schotland met 1-1 gelijk te spelen. Tegen Videoton werd uit met 1-2 gewonnen, om thuis met 1-1 gelijk te spelen. Wat opvalt in beide affiches is dat AEK zowel kan scoren, als doelpunten (en veel kansen) incasseert. Hoe zij dit precies doen komt in deze analyse terug.

Na het bekijken van de wedstrijden tussen AEK en Celtic valt op dat de Grieken, gecoacht door Marinos Ouzounidis, compact verdedigen in de zone. Het centrum wordt afgesloten in doorgaans een 4-4-2-formatie en in balbezit hanteren ze op papier een 4-2-3-1-formatie waarin een van de twee centrale verdedigende middenvelders uitzakt tussen de twee centrale verdedigers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/115470/analyse-kansen-ajax-tegen-opponent-aek