De Ligt kijkt uit naar ‘goed meetmoment’: Cruciaal voor jonge speler”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt moest de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen AEK Athene (3-0) door een blessure aan zich voorbij laten, maar zal dinsdagavond tegen Bayern München wel aan de aftrap verschijnen. De aanvoerder van Ajax verwacht een loodzware avond in de Allianz Arena.

Volgens de Oranje-international wordt het duel in ieder geval een wijze les. “Bayern is een goed meetmoment, ongeacht de uitslag. Dat soort ervaringen is cruciaal voor een jonge speler”, aldus De Ligt in gesprek met De Volkskrant, die zegt uit te kijken naar zijn duels met Robert Lewandowski. “Ik kijk beelden hoe hij beweegt, hoe hij de bal vasthoudt. Ik kijk ook naar wedstrijden van Bayern.”

Bayern wist de laatste wedstrijden in de Bundesliga niet te winnen en lijkt in een mindere vorm te steken. Tegen FC Augsburg werd er gelijkgespeeld, waarna afgelopen vrijdag een 2-0 nederlaag tegen Hertha BSC volgende. De Ligt blijft echter realistisch. “Dan is het des te Nederlandser om te zeggen: we gaan ze pakken. Wij weten dat Bayern heel goed is. We zullen op en top moeten zijn om daar een resultaat mee te slepen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-ligt-kijkt-uit-naar-goed-meetmoment/