Van Gaal onder indruk van huidige Ajax: ‘Doet mij denken aan de ploeg van 1995’

Bron: ajaxfanzone.nl

Louis van Gaal is als eregast samen met Ajax afgereisd naar München om daar vanavond de wedstrijd tussen Bayern München en Ajax bij te wonen. Ajax TV sprak met de oud-trainer van Ajax die van mening is dat de huidige ploeg niet onder hoeft te doen voor het elftal van 1995, dat de Champions League wist te winnen. 

‘Het Ajax van nu is erg jong en talentvol en doet mij denken aan het elftal van 1995, al ben ik wel van mening dat er momenteel teveel aanvallend ingestelde spelers in de ploeg staan. Een goede balans is er nog niet gevonden want het is natuurlijk mooi om te zien tegen mindere ploegen maar als je tegen de top speelt komt er meer kijken. Als je naar de wedstrijd tegen PSV kijkt dan heeft PSV niet gewonnen omdat zo zo goed zijn maar omdat  bepaalde spelers bij Ajax te veel risico namen. Ik zie Ajax vanavond best in staat om een wereldpartij te voetballen maar men moet zeker rekening houden met de kwaliteiten van Bayern. Die zijn momenteel niet in goeden doen en daar staat behoorlijk wat druk op de ketel’.

Bron: Ajax TV

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2018/10/02/van-gaal-onder-indruk-van-huidige-ajax-doet-mij-denken-aan-de-ploeg-van-1995/

Gegevens