Weghalen door Ajax van toptalent Hillen(16) doorn in het oog van van AZ

Bron: ajaxfanzone.nl

Rio Hillen gaat de jeugdopleiding van AZ na dit seizoen inruilen voor die van Ajax. De overstap van Hillen naar Ajax is een doorn in het oog van de club uit Alkmaar. “Clubs met hogere budgetten proberen nog steeds talenten van ons binnen te halen”, aldus Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleidingen bij AZ in gesprek met Voetbal International.

Verschillende clubs spraken eerder met elkaar af om niet langer spelers bij elkaar weg te halen. “Dat zou over anderhalf jaar moeten ingaan”, zei Brandenburg vorige maand. “Ik zou het toejuichen als de beste opleidingen van elkaars talenten afblijven. Dan hebben we het over de zes clubs met een internationale opleidingsstatus van de KNVB: AZ, Ajax, Feyenoord, PSV, Vitesse en FC Utrecht. We moeten voorkomen dat de markt kapot gaat. Als clubs met het grootste budget hun jeugdploegen bij elkaar gaan kopen, gaat de weerstand omlaag. Dat is voor niemand goed”, aldus Brandenburg.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/03/28/weghalen-door-ajax-van-toptalent-hillen16-doorn-in-het-oog-van-van-az/