De Ligt vindt dat hij twee penalty's verdiende

Bron: www.ajaxshowtime.com

Matthijs de Ligt is van mening dat hij in de eerste helft van Ajax - Excelsior een strafschop had verdiend. De Ajax-aanvoerder werd bij een hoekschop naar beneden getrokken, maar kreeg geen penalty. Na de rust kreeg Ajax alsnog een strafschop na een overtreding op De Ligt. 

'Ik blok mijn man, waardoor Klaas vrijkwam. Toen werd ik, voor mijn gevoel, naar achteren getrokken door iemand en kon ik niets meer doen. Honderd procent penalty? Voor mijn gevoel wel, ja. Van Boekel vond het alleen iets te licht en dat is zijn keuze', is De Ligt in gesprek met FOX Sports helder over het penaltymoment vlak voor de rust.

In de tweede helft ging de bal wel op de stip, andermaal na een overtreding op De Ligt. 'Ik denk dat de eerste misschien nog wel meer een penalty is dan de tweede, maar ik tik de bal weg en hij (Ryan Koolwijk, red.) trapt tegen mijn voet aan. Ik heb dan natuurlijk pijn en ga naar de grond. Niet eens om een penalty te forceren', zo stelt de verdediger, die Van Boekel op advies van de VAR vervolgens wel naar de stip zag wijzen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121422/de-ligt-vindt-dat-hij-twee-penaltys-verdiende

Gegevens

Onderwerpen: Penalty, Doelpunt
Scheidsrechters: Pol van Boekel