Volgend seizoen twee directe degradanten Eredivisie

Bron: www.ajaxshowtime.com

De Eredivisie kent vanaf volgend seizoen twee directe degradanten. De competitie gaat daarmee flink op de schop. Clubs op het hoogste niveau hebben namelijk besloten de maatregelen een seizoen eerder in te voeren, zo meldt Voetbal International.

In november 2018 namen de clubs tijdens de zogeheten veranderagenda dit belangrijke besluit, maar eigenlijk zouden de veranderingen pas ingaan van het seizoen 2020/2021. De maatregelen moeten bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van de Eredivisie en om die reden stelde de commissie voor om deze maatregelen een seizoen eerder in te voeren. De clubs stemden hiermee in.

Waar normaal gesproken alleen de nummer achttien uit de Eredivisie rechtstreeks degradeerde, zullen dat in het nieuwe seizoen de nummer achttien én nummer zeventien zijn. Dat houdt direct in dat vanuit de Keuken Kampioen Divisie niet alleen de kampioen, maar ook de nummer twee direct promoveert. De nummer zestien van de Eredivisie blijft play-offs spelen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/122946/volgend-seizoen-twee-directe-degradanten-eredivisie

Gegevens

Onderwerpen: Eredivisie, Kampioen