Geïmproviseerd Ajax speelt gelijk tegen Jong FC Utrecht

Een geïmproviseerd team van Ajax, bestaand uit spelers uit de A-selectie, de selectie van Jong Ajax én jeugdspelers, heeft dinsdagmiddag gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Al na twintig minuten spelen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, maar die werd later uit handen gegeven. Het zou uiteindelijk 3-3 worden. Carel Eiting en Hassane Bandé keerden terug op wedstrijdniveau na blessureleed.

De eerste treffer van het duel kwam van de voet van Liam van Gelderen. Tunahan Tasci wist de verdediger vrij voor de doelman te zetten en die faalde uiteindelijk uit. Zijn eerste poging stuitte nog op de keeper, maar in de rebound vond het doel wel. Het volgende offensieve gevaar kwam van Eiting, de man die voor het eerst na zijn blessure in wedstrijdverband op het veld verscheen. Hij was het die na twintig minuten doel trof via de binnenkant van de paal.

Hierna was het Jong FC Utrecht dat zich wat meer liet gelden. Uit een tegenaanval was het Jonas Arweiler die de aansluitingstreffer maakte. Diezelfde Arweiler zorgde er even later hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg zelfs op gelijke hoogte kwam voor rust. Hij scoorde de 2-2, de ruststand.