Ajax behaalt ruime Champions League zege uit bij Valencia: 0-3 (Incl foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft woensdag goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. Op bezoek bij Valencia werd, een tikkeltje geflatteerd, met maar liefst 0-3 gewonnen. Ajax stond halverwege al op een 0-2-voorsprong door doelpunten van Hakim Ziyech (subliem afstandsschot) en Quincy Promes (intikker), waarna het na rust ook nog eens 0-3 werd dankzij een treffer van Donny van de Beek (mooie steekbal Tadic).

Ajax had gedurende de wedstrijd soms ook geluk. Zo miste Valencia, in de persoon van Daniel Parejo, bij een 0-1 stand onder meer een strafschop. Door de zege zette Ajax een stap naar de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft na twee groepswedstrijden al zes punten en een voorsprong van drie punten op Valencia en Chelsea en zes punten op Lille OSC. Chelsea won namelijk woensdag op bezoek bij Lille nipt met 1-2. De Londenaren kwamen op voorsprong door Tammy Abraham en trokken na de gelijkmaker van Victor Osimhen in de slotfase aan het langste eind dankzij Willian.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/10/02/ajax-behaalt-ruime-champions-league-zege-uit-bij-valencia-0-3/