TG: 'Ajax 'sloopt' clausule uit contract Ziyech'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Buitenlandse topclubs die in een nieuwe transferperiode Hakim Ziyech willen overnemen van Ajax zullen diep in de buidel moeten tasten. De Telegraaf meldt vrijdagmiddag dat Ajax (lees: Marc Overmars) tijdens de onderhandelingen over de nieuwe, verbeterde verbintenis van Ziyech de clausule uit het contract heeft weten te 'slopen'.

De kans voor Europese topclubs om Ziyech voor een relatief laag bedrag - zo'n dertig miljoen euro - over te nemen, is daarmee verkeken. Met zijn nieuwe, maar nog altijd tot 2022 lopende contract, is Ziyech de best betaalde voetballer ooit in Nederland. Wel wordt het voor hem steeds moeilijker om weg te komen, zo oordeelt Ajax-watcher Mike Verweij. 'Marc Overmars kan de absolute hoofdprijs vragen', zegt de journalist.

Naar verluidt verlangt Ajax minimaal het bedrag dat het ook verlangt voor Donny van de Beek - minimaal vijftig miljoen euro - maar wellicht nog meer. Met Van de Beek zit Ajax nog om de tafel. Doel van deze gesprekken zijn het opwaarderen van het contract van de blonde middenvelder.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126084/tg-ajax-sloopt-clausule-uit-contract-ziyech

Gegevens