Afgekeurd doelpunt Promes zorgt voor veel ophef: Desailly gaat FIFA om opheldering vragen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax verloor woensdagavond het derde groepsduel in de Champions League in eigen stadion van Chelsea met 0-1, door een doelpunt van Michy Batshuayi in de slotfase van de wedstrijd. In de eerste helft leek Ajax via Quincy Promes nog op voorsprong te komen, maar zijn treffer werd geannuleerd na inmenging van de videoscheidsrechter wegens buitenspel. Op sociale media en televisie zijn ernstige twijfels ontstaan over het moment dat gebruikt is om dat aan te tonen.

“Mag ik hier foto’s van maken, om ze naar Nederland te sturen? Dit is het frame na het schot van Hakim Ziyech. Kunnen we terug?”, vraagt Ruud Gullit, die bij beIN Sports als analist naar het fragment kijkt. De oud-international geeft aan dat het moment van spelen anders is dan wat op televisie gebruikt is om aan te tonen dat Promes buitenspel staat. “Kijk, dit is geen buitenspel.” Het fragment waarop Gullit wordt vervolgens gedeeld door beIN Sports.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/10/24/afgekeurd-doelpunt-promes-zorgt-voor-veel-ophef-desailly-gaat-fifa-om-opheldering-vragen/

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Onderwerpen: Champions League, Doelpunt, FIFA
Tags: Nieuws
Clubs: Chelsea, AFC Ajax