Jong Ajax dankzij invaller Brobbey langs NAC

Jong Ajax heeft vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion gewonnen van NAC Breda. Trainer Mitchell van der Gaag keerde zodoende met succes terug bij zijn oude club. De thuisploeg kwam eerst nog op voorsprong, maar de beloften bogen met twee goals de stand om in een 1-2 overwinning. Brian Brobbey en Noa Lang waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse productie.

De wedstrijd begon – net als alle andere wedstrijden in het betaald voetbal in Nederland dit weekend – met een minuut zonder voetbal. Na de aftrap hield aanvoerder Kik Pierie de bal een minuut lang bij zich. Dit alles tegen racisme, naar aanleiding van het veelbesproken incident in Den Bosch. Na een minuut klappen door de toeschouwers en spelers werd de wedstrijd vervolgens ‘hervat’. Veel spektakel leverde dat echter niet op in de eerste twintig minuten.