‘Mexicaan ‘Chaquito’ in belangstelling Ajax, PSV en Real Betis’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Amerikaans-Spaanse sportkanaal TUDN verzekert dat Real Betis in de strijd om de handtekening van de achttienjarige aanvaller Santiago ‘Chaquito’ Giménez serieuze concurrentie heeft gekregen van Ajax en PSV. Het zou vooralsnog alleen nog om oriënterende interesse gaan. ‘Chaquito’ is een 18-jarige aanvaller die geboren is in Buenos Aires maar vanwege de loopbaan van zijn vader; oud-voetballer Christian ‘El Chaco’ Giménez, verhuisde hij op jonge leeftijd van Argentinië naar Mexico. Hij kwam daar in de jeugdopleiding van Cruz Azul, waar hij indruk maakte in de Onder-15 en Onder-17. In augustus maakte hij, zijn debuut in het eerste en daar kwamen nadien nog twee optredens bij.

‘Chaquito’ liet zich tot Mexicaan liet naturaliseren en speelde afgelopen seizoen veelal voor Cruz Azul Onder-20, waar hij tot zes treffers in twaalf duels kwam. De Mexicaan was deze week nog op Nederlandse bodem actief: hij scoorde uit een vrije trap in de oefeninterland tussen Nederland Onder-18 en Mexico Onder-18 (3-3) .

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/11/22/mexicaan-chaquito-in-belangstelling-ajax-psv-en-real-betis/

Gegevens