Effectief Jong Ajax wint nipt van Telstar

Jong Ajax heeft vrijdagavond weten te winnen op bezoek bij Telstar, de tegenstander van Ajax 1 in de TOTO KNVB Beker. Op die manier gaven de beloften het goede voorbeeld aan het eerste elftal. De doelpunten kwamen vrijdag van Jasper ter Heide, Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp: 2-3.

Na tien minuten spelen was de eerste kans voor de thuisploeg via Charlie Gilmour. Een schot van binnen de zestien verdween uiteindelijk een meter over de goal. Niet veel later moest Dominik Kotarski wel in actie komen. Na een hoekschop bracht de Kroaat tot twee keer toe redding. Ajax had zelf vooral veel moeite aan de bal in het eerste deel van het duel.

Plots kwamen de Ajacieden vervolgens op voorsprong. Rechtsback Ter Heide plukte een bal op randje zestien uit de lucht, kapte zijn directe tegenstander uit en schoof beheerst binnen. Daarna was het vooral weer de thuisploeg die zich meermaals op de helft van de Amsterdammers meldden. Jong Ajax kreeg geen grip op het aanvalsspel van Telstar. Maar gelukkig voor de Amsterdammers wist de tegenstander in de laatste fase van de aanval niets klaar te spelen.