Eerste thuisnederlaag voor Ajax onder Ten Hag in de Eredivisie

Ajax heeft vrijdagavond met 0-2 verloren van Willem II. De Amsterdammers hadden vooral moeite met zichzelf en daar wisten de bezoekers, die uitstekend in vorm zijn de laatste tijd, van te profiteren.

Erik ten Hag begon met Klaas Jan Huntelaar in de punt van de aanval en hield zodoende het middenveld met Van de Beek, Martínez en Ziyech intact. Hierdoor schoof Dusan Tadic naar de rechterflank. Noa Lang startte als linksbuiten. Ajax was slordig en had op de helft van Willem II moeite om er doorheen te komen. Eigenlijk werden er vanaf het begin al voorzetten de zestien in geslingerd richting Huntelaar, waarvan de meesten mislukten. Het goede combinatiespel van Ajax was ver te zoeken. Vlak voor rust counterde Willem II over de rechterflank na een corner van Ajax. Dest haalde Nunnely onderuit in de zestien en de Tilburgers kregen een strafschop: 0-1.