Oranje verliest bij debuut De Boer van Mexico

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond met 0-1 verloren van Mexico. In de Johan Cruijff ArenA maakte Mexicaan Raul Jiménez uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Frank de Boer zijn debuut als bondscoach zag eindigen in een nederlaag.

Bij Nederland moesten Daley Blind en Quincy Promes genoegen nemen met een reserverol, beide Ajacieden begonnen op de bank. Bij Mexico stond Edson Álvarez wel in de basis. Met de rechtspoot binnen de lijnen begonnen de bezoekers iets beter aan de wedstrijd. Raúl Jiménez kon na zo’n tien minuten spelen vrij uithalen na een inschattingsfout van Hans Hateboer, waarna niet veel later voormalig FC Twente-speler Jesús Corona dreigend was. Tot treffers leidde dit echter niet.

Aan de andere kant van het veld ondernam Memphis namens Nederland de eerste doelpoging. Zijn afstandsshot was echter een eenvoudige prooi voor Mexico-doelman Talavera. Kort hierna kon Steven Berghuis uithalen na een goede aanval waar Ryan Babel en Memphis een groot aandeel in hadden. Later in de eerste helft schoot Babel zelf enkele meters naast na goed doorkoppen van Memphis.