TU Eindhoven kiest JC ArenA en Ajax als testlocatie voor onderzoek

Bron: www.ajaxshowtime.com

De TU Eindhoven start een grootschalig onderzoek naar aerosolen en het coronavirus op sportlocaties en gebruikt daarvoor de Johan Cruijff ArenA - de thuisbasis van Ajax - als testlocatie. Het onderzoek moet fundamentele kennis opleveren zodat sportgebouwen veilig en toegankelijk zijn voor publiek tijdens een pandemie.

Men onderzoekt hoe aerosolen, en daarmee mogelijk het coronavirus, zich verspreiden op sportlocaties. De TU Eindhoven doet onder meer onderzoek in de Johan Cruijff ArenA en sportcentrum Papendal. Het coronavirus kan zich op directe wijze - via uitwisseling van grote speekseldruppels - en op indirecte wijze - via besmette oppervlakken - verspreiden. Overdracht kan waarschijnlijk ook plaatsvinden via aerosolen. Deze hele kleine speekseldruppels kunnen in de lucht blijven hangen en grotere afstanden dan anderhalve meter afleggen. In een stadion of sporthal zou verspreiding via aerosolen bij sporters en toeschouwers daardoor mogelijk kunnen zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136198/tu-eindhoven-kiest-jc-arena-en-ajax-als-testlocatie-voor-onderzoek

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff