Ajax Vrouwen maken nog kleine kans op kampioenschap na overwinning op PSV (Incl fotoverslag)

De Ajax Vrouwen kunnen nog altijd kampioen van Nederland worden. Woensdagavond wonnen de Ajax vrouwen op De Toekomst met 2-1 van nummer drie; PSV. Doordat FC Twente verloor van Fortuna Sittard staat Ajax nog maar twee punten achter de koploper.

De Ajax Vrouwen kwamen in de zestiende minuut op voorsprong via Nadine Noordam, dat was ook de ruststand. Na rust kwam Ajax lange tijd niet in de problemen, maar na zeventig minuten voetballen kwamen de bezoekers toch op 1-1. Tien minuten voor tijd kreeg Ajax een penalty die door aanvoerder Sherida Spitse onberispelijk binnen schoot: 2-1.

Hierdoor is het gat naar FC Twente nog maar twee punten. Anderhalve week geleden had Twente bij FC Utrecht genoeg aan een zege, maar werd het 2-2 en ook woensdagavond lukte het dus niet. De ploeg uit Twente heeft nog één kans om kampioen te worden. Op zaterdag 11 mei moeten de Tukkers tegen Telstar. Ajax neemt het die middag op tegen ADO Den Haag. Indien Twente punten laat liggen en Ajax wint, kunnen de Ajax vrouwen er alsnog met de titel vandoor gaan.

Onze huisfotograaf Jacques was aanwezig op De Toekomst en maakte onderstaande fotoverslag.