‘Oud-Ajacied Babangida zwaargewond na auto-ongeluk; broer overleden’

Bron: ajaxfanzone.nl

Voormalig Nigeriaans international en ex-speler van Ajax Tijani Babangida is zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk, zo melden media in het Afrikaanse land en inmiddels ook de NOS. Zijn jongere broer Ibrahim, ex-speler van FC Volendam, overleefde het ongeluk niet. Tijjani Babangida verkeert volgens de berichten in kritieke, maar stabiele toestand. Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Kaduna naar Zaria. Ook de vrouw van de vijftigjarige Tijjani Babangida zat in de auto en ook zij werd vanwege haar verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Zaria.

Roda JC pikte Babangida in 1991 op uit Nigeria. De razendsnelle rechtsbuiten kwam hierna nog een seizoen op huurbasis uit voor VVV-Venlo, alvorens hij in 1996 een transfer naar Ajax verdiende. Babangida groeide uit tot een publiekslieveling en speelde uiteindelijk 102 officiële duels voor Ajax. Later werd hij nog uitgeleend aan Vitesse.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/05/10/oud-ajacied-babangida-zwaargewond-na-auto-ongeluk-broer-overleden/

Gegevens