Piet Keizer

Sfeerverslag: 'Van onze lichting brak haast niemand door'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is zaterdagmiddag als het rondom de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA steeds drukker wordt. Enkele toeristen, die zojuist een shirtje in de fanshop hebben gekocht of die een rondleiding door het stadion hebben gedaan, kijken verbaasd om zich heen. Wie zijn al die oudere mensen? Zijn het oud-spelers van Ajax? Nou, inderdaad, dat zijn ze. Jeugdspelers die tussen 1969 en 1979 in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld verzamelen zich in de Johan Cruijff ArenA voor een reünie. Het betreft de tweede editie, de vorige was vijf jaar geleden.

Bijzondere spullen ontvreemd na inbraak bij weduwe Keizer

Bron: www.ajaxlife.nl

Het is heel treurig dat Keizers spullen zijn gestolen... © Pro Shots

Ontzettend treurig, maar waar: er is ingebroken bij de weduwe van Piet Keizer. Bij die inbraak zijn diverse waardevolle spullen gestolen die aan Keizer toebehoren. De familie roept iedereen op ogen open te houden voor het geval de spullen worden aangeboden.

Er zijn ringen en sieraden gestolen, maar bijvoorbeeld ook het zeldzame herenhorloge – hiervan zijn er slechts een paar in omloop – en zelfs de pet van Keizer, die vorig jaar op 73-jarige leeftijd kwam te overlijden.

‘Salo, zeg eens eerlijk, wat doen jullie met de spelers?’

Bron: www.ajaxlife.nl

Verzorger Sallo Muller en aanvoerder Piet Keizer. © SV Ajax/Guus de Jong

Salo Muller was verzorger van het gouden Ajax in de jaren zeventig. In zijn nieuwe boek Mijn Ajaxjaren vertelt hij over de verhalen dat de club kampioen werd op doktersrecept. Met doping dus.

“Salo, wat ik doe is volkomen correct. Ze komen bij mij met een klacht. Het zijn patiënten en die geef ik dan een medicijn. Noem jij dat dan doping, ik noem het anders," aldus dokter Rolink.

Officieel: Keizer volgt Bosz op als trainer van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Keizer krijgt de erfenis van Bosz. © Ajax Images

Ajax heeft een nieuwe trainer, zijn naam is Marcel Keizer. Hij schuift door van Jong Ajax naar het eerste elftal. Ajax had een nieuwe trainer nodig omdat Peter Bosz anderhalve week geleden vertrok naar Borussia Dortmund. De kersverse trainer tekent een contract tot 2019, met een optie voor een extra jaar.

Keizer mag dan misschien geen grote naam zijn, hij kent de club goed. Hij speelde in de jaren tachtig in de jeugdopleiding van Ajax, kwam tot vier wedstrijden in het eerste en is neef van Ajaxicoon Piet Keizer.

Onze Trots: 'Toen is Arena pas echt geboren als voetbalstadion'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 8: Martin Koolhoven, filmmaker en vaste gast in het voormalige AT5-programma Studio Ajax.

Pages

Subscribe to Piet Keizer