Doelpunt

Huntelaar meest effectieve speler van de Eredivisie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Klaas-Jan Huntelaar is de meest effectieve speler in de Eredivisie. Van alle spelers die minimaal 300 minuten in actie kwamen, wist de Ajax-spits het vaakst het net te vinden, gevolgd door PSV-aanvaller Donyell Malen.

Huntelaar, die dit seizoen vooral als invaller wordt gebruikt, kwam tot nu toe tot vijf competitiedoelpunten in 341 minuten. Dit betekent een gemiddelde van een goal per 68 minuten, zo berekende Voetbal International.

Malen scoorde tot nu toe 10 keer, maar had daar 780 minuten voor nodig, een gemiddelde van 78 minuten per doelpunt.

‘Van de Beek en Ziyech kunnen Ajax 172 miljoen opleveren’

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen zomer maakten Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt respectievelijk de overstap naar FC Barcelona en Juventus en dat leverde Ajax een slordige 161 miljoen op. Donny van de Beek en Hakim Ziyech bleven Ajax trouw maar worden regelmatig gelinkt aan een buitenlands avontuur. Real Madrid zou namelijk beide spelers willen oppikken bij Ajax en daarmee gaat het transferrecord opnieuw aan diggelen, zo weet Voetbal International te melden.

Roland Alberg bezorgt Roda JC met hattrick weer blosje op de wangen

Bron: www.ad.nl

Het zijn sportief en bestuurlijk zware weken voor Roda JC. De club zwalkt door de Keuken Kampioen Divisie, de fans distantieerden zich van de Mexicaanse investeerder Mauricio de la Vega en de club kampt met een megaschuld. Maar vanavond kregen de Limburgers weer een beetje kleur op de wangen. Door drie goals van Roland Alberg werd Helmond Sport met 4-0 verslagen. Jordy Croux maakte het vierde doelpunt.

Ajax Jeugd: O16 wint ‘topper’, O15 wint mini-Klassieker ruim

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanwege de interlandbreak kwamen Ajax O19 en Ajax O17 zaterdag niet in actie. Voor O16 en O15 stonden er wel wedstrijden op het programma.

Ajax O16

Op vrijdagavond kwam Ajax O16 al in actie. Op Woudenstein werd een topper gespeeld tegen Excelsior. De nummer drie (Ajax) kwam namelijk op bezoek bij de nummer één. Ajax wist het duel tegen Excelsior O16 met 2-0 te winnen. Gabriel Misehouy en Timo Jansen waren trefzeker. Door de zege is Ajax Excelsior gepasseerd en staat het nu één punt achter koploper FC Utrecht.

Pages

Subscribe to Doelpunt