Doelpunt

De vergeten voetballer #6: Felix Gasselich

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 6 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Felix Gasselich. De voetballer die een ongelofelijke techniek bezat, maar het helaas bij Ajax nooit waar kon maken.

Ziyech to miss match with Tunisia

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hakim Ziyech is about to miss the match with Tunisia that is scheduled for next Tuesday. The midfielder got some knee problems after the match with Cameroon and has decided to return to Amsterdam early.

Ziyech does not want to take any risk, because there are some important matches ahead with Ajax. Next week Ajax will face AEK. In Athens, Ajax can make sure they hibernate in the Champions League.

In the match with Cameroon, Ziyech was extremely valuable. He scored both Moroccan goals, which secured Morocco of playing the Africa Cup next year.

Ajax Jeugd: O17 speelt gelijk, O15 wint in Arnhem

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O19 kwam zaterdag vanwege de interlandperiode niet in actie, maar Ajax O17, O16 en O15 wél.

Ajax O17

Ajax O17 speelde met 1-1 gelijk tegen AZ O17. Een vroeg doelpunt van Devyne Rensch zorgde voor de 1-0 voorsprong. De bezoekers uit Alkmaar wisten echter vlak voor tijd de gelijkmaker te scoren.

Wedstrijdverloop Ajax O17 – AZ O17:‘8. 1-0 Rensch’80. 1-1 AZ O17

Mazraoui krijgt aanbod voor contractverlenging

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Noussair Mazraoui heeft vorige week een voorstel gekregen om zijn contract te verlengen, zo vertelde Marc Overmars op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Ajax.

De rechtsback ligt nog tot medio 2021 vast, maar Ajax wil hem dus belonen door dit contract open te breken. In april dit jaar tekende Mazraoui ook al een nieuw contract.

De Marokkaanse speler ontwikkelt zich echter snel: in korte tijd ging hij van amateurspeler bij Jong Ajax naar een vaste waarde in Ajax 1 met belangrijke goals in de Champions League.

Ajax wint besloten oefenduel met 3-2 van SC Heerenveen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft woensdagmiddag op sportpark de Toekomst een besloten oefenduel tegen SC Heerenveen met 3-2 gewonnen. Vanwege de interlandperiode kregen veel jeugdspelers een kans om zich te bewijzen.  Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Brian Brobbey verzorgden de doelpunten voor Ajax terwijl Heerenveen twee keer een strafschop wist te verzilveren. Het jeugdige Ajax boekte dus een knappe zege in Amsterdam.

Van der Vaart toegezongen door Spurs-fans

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vorige week kondigde Rafael van der Vaart aan dat hij per direct stopt met voetballen. Hij liep bij Esbjerg een blessure op en zag het niet zitten om te moeten revalideren en voorlopig niet te kunnen spelen.

Na Ajax speelde Van der Vaart onder andere bij HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur. Vooral bij de Engelse club heeft hij indruk gemaakt. Een week nadat hij stopte als profvoetballer, wordt hij nog altijd toegezongen door de supporters van Spurs.

Van Es plaatst zich met Oranje Leeuwinnen voor WK

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kika van Es heeft zich met de Oranje Leeuwinnen geplaatst voor het WK volgend jaar. In Utrecht werd vorige week met 3-0 gewonnen, waardoor een 1-1 gelijkspel in Zwitserland voldoende was om het toernooi te bereiken.

De dames maakten het nog wel even spannend, want al na 6 minuten stond Oranje met 10 speelsters. Anouk Dekker kreeg al snel een rode kaart. Het was dus bollenknijpen geblazen, maar na een uur spelen maakte Vivianne Miedema de bevrijdende 0-1. Daardoor moest Zwitserland 5 goals maken. Dat gebeurde uiteraard niet meer, al werd het nog wel 1-1.

Pages

Subscribe to Doelpunt