Sporre: Doorspelen is totale miskenning van de fans

Bron: www.ad.nl

Ooit mocht Gaston Sporre optreden als informateur van een nieuw bestuur betaald voetbal toen de eensgezindheid in Zeist ver te zoeken was. Wat de voormalig topman van Achmea de KNVB zou adviseren nu als gevolg van de coronacrisis de verdeeldheid in de eredivisie opnieuw groot is? ,,Dat is heel simpel”, zegt hij. ,,De wereld is totaal ontwricht. Doe als de KLM en houd de vloot aan de grond.”

Podcast | Terugblik EK’88: ‘Iedereen had zo’n hartgrondige hekel aan Duitsers’

Bron: www.ad.nl

In deze aflevering van de AD Voetbal podcast blikken Sjoerd Mossou, Peter van Duyl en Mikos Gouka aan de hand van Hidde van Warmerdam terug op het EK voetbal van 1988. Het EK dat gewonnen werd, maar waarin de wedstrijd tegen West-Duitsland het allerbelangrijkste was. Over het sentiment toen, in Nederland. De tijd voor massale shirtverkoop, voor getrainde perspraatjes en voor politieke correctheid naar je tegenstander toe.

FC Twente pleit voor geduld met besluit over eredivisie: ‘Er zijn heel veel factoren’

Bron: www.ad.nl

FC Twente pleit voor geduld bij de besluitvorming over het al dan niet uitspelen van de eredivisie. De voetbalclub uit Enschede staat achter het standpunt van de KNVB en de Eredivisie CV, die vooralsnog de mogelijkheden blijven onderzoeken om dit seizoen nog af te maken. Bijna de helft van de clubs uit de eredivisie, waaronder Ajax, AZ en PSV, wil liever dat het seizoen per direct wordt beëindigd vanwege de coronacrisis.

Wat wil Ajax met de bewuste bom bereiken?

Bron: www.ad.nl

Ajax legde met de felle bewoordingen van Marc Overmars een bom onder de eredivisie. Tot grote ergernis van de andere clubs. De afspraak was met één mond te spreken, maar de Amsterdammers hadden daar maling aan. Een actie met voorbedachten rade. Wat vragen en antwoorden over de chaos in het Nederlands voetballandschap met Ajax als katalysator.
Subscribe to