De herbouw van het supportershome is gestart

Bron: ajaxfanzone.nl

Het heeft even geduurd maar drie jaar na de brand is er een aannemer gevonden die de klus gaat klaren en gaat de 1e paal de grond in. Het was natuurlijk niet alleen wachten op een aannemer maar er werd achter de gordijnen onderzoek gedaan naar hoe, wat en waar er gebouwd kan worden. Nu ook dit in kannen en kruiken is, kan de bouw van het supportershome eindelijk beginnen. Er is geluisterd naar de supporters en het home komt tussen de vakken H en M aan de zuid-zijde.

Fotoverslag Cruijff Foundation 14K-Run

Bron: ajaxfanzone.nl

Woensdagavond vond er na de officiële naamsverandering van de Amsterdam Arena naar de Johan Cruijff Arena de 14K-Run plaats. Aan de Run, die plaatsvond op de geboortedag van Johan Cruijff, deden dit jaar verspreid over drie afstanden ruim 4.000 lopers mee. De Run ging van stadion naar stadion: startend vanaf het Olympisch Stadion en met een finish bij de Johan Cruijff Arena. Onze fotograaf Jacques was natuurlijk aanwezig voor enkele fraaie foto’s.

Ajax en Rijkaard onthullen logo Johan Cruijff ArenA (Incl foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Vandaag, op de verjaardag van Johan Cruijff, is het dan eindelijk officieel. De Amsterdam Arena gaat voortaan door het leven als de Johan Cruijff Arena. De onthulling werd gedaan door Frank Rijkaard en de kinderen van wijlen Eberhard van der Laan, de voormalige burgemeester van Amsterdam die zich hard maakte voor de naamsverandering van het Ajax-stadion. Na de onthulling was het tijd voor de Johan Cruyff Run, de hardloopwedstrijd die begint op het Stadionplein en eindigt in het stadion.

Verlenging contract voor drie Jong Ajax spelers

Bron: ajaxfanzone.nl

Vanaf 1 juli 2018 hebben Navajo Bakboord (foto), Azor Matusiwa  en Ché Nunnely een nieuw contract met een looptijd tot en met 30 juni 2020. Azor Matusiwa is een middenvelder en wordt over drie dagen 20. Ché Nunnely is een jaartje ouder en scoorde al 6 maal in 23 wedstrijden voor Jong Ajax. Navajo Bakboord, die net zo oud is als Che,  kwam maar slechts drie maal in actie voor Jong Ajax voordat hij dit jaar een kruisbanblessure opliep.

‘Younes transfervrij naar Vfl Wolfsburg’

Bron: ajaxfanzone.nl

Amin Younes vertrekt komende zomer niet naar Napoli maar naar Vfl Wolfsburg, zo weet de Duitse krant Die Welt te melden. Younes, die bij Ajax uit de selectie is gezet, tekende in de afgelopen winterstop een vijfjarig contract bij Napoli maar kwam snel terug op die keuze. Napoli liet daarop gelijk weten dat de met 31 handtekeningen bevestigde overeenkomst rechtsgeldig is, waardoor Younes zich in principe na de zomer in Italië moet melden, tenzij een club zijn contract voor die tijd afkoopt.

Ajax wil Magallán én Jensen snel vastleggen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax wil de selectie voor het nieuwe seizoen snel op peil hebben en volgens de laatste geruchten is een delegatie van Ajax inmiddels afgereisd naar Argentinië om de transfer van de 24-jarige Lisandro Magallán af te ronden. Boca Juniors, de huidige werkgever van Magallán, zou inmiddels bereid zijn om te praten over een transfer die naar verluidt de ploeg uit Argentinië vijf miljoen zal opleveren. Magallán staat al enkele maanden in de belangstelling van Ajax. Tevens hoopt Ajax op zeer korte termijn Mathias Jensen over te nemen van FC Nordsjaelland.

Ajax Vrouwen winnen met 2-6 van PSV Vrouwen

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond met 2-6 gewonnen van de vrouwen van PSV en doen daarmee zeer goede zaken in de kampioenspoule. In de achtste minuut kwamen de Ajax Vrouwen op een 1-0 achterstand maar niet veel later maakte Van der Gragt de 1-1. Vlak voor rust werd het 2-1 voor de thuisploeg maar na de thee werden er even wat zaken rechtgezet door de ploeg van trainer Nihom. Nadat Merel van Dongen de gelijkmaker scoorde was het Inessa Kaagman die met twee doelpunten een 2-4 stand op het scorebord bracht.

Zondag verkoop Meersche Helden uitgave 54, interview Simon Tahamata

Bron: ajaxfanzone.nl

Aanstaande zondag, voorafgaand aan Ajax – AZ, komt de Meersche Helden uit met uitgave 54. Naast de AFCA Supportersclub en de SVA leveren ook de bekende groeperingen als de F-Side en South Crew hun bijdrage en vind je het verplichte leesvoer van de bekende columnisten. In deze editie is er tevens een interview met Simon Tahamata. De verkoop zal plaatsvinden in en rondom het stadion.

Steun de Meersche Helden en koop het Fanzine voor de prijs van twee euro.

Gözübüyuk fluit Ajax – AZ

Bron: ajaxfanzone.nl

Serdar Gözübüyuk is door de KNVB aangesteld als arbiter bij het competitieduel van aanstaande zondag tussen Ajax en AZ. Beide elftallen strijden nog om de tweede plaats in de competitie. Ajax heeft inmiddels 73 punten vergaard terwijl AZ het met 68 punten moet doen. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint zondag om 14:30 uur.

Bron: KNVB

Jupiler League denkt aan vaste selecties voor beloftenteams

Bron: ajaxfanzone.nl

Marc Boele, directeur van de coöperatie Eerste Divisie, heeft laten weten dat er plannen zijn om de beloftenteams die uitkomen in de Jupiler League te laten spelen met een vast elftal. In de Jupiler League spelen dit seizoen vier beloftenteams: die van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. Deze teams kunnen niet promoveren en zijn vijf jaar geleden toegevoegd met de intentie om jonge spelers de kans te geven zich te ontwikkelen en de kwaliteit van het Nederlands voetbal te verbeteren.

Subscribe to