19.380 supporters verlengen seizoenkaart

Bron: ajaxfanzone.nl

Vorige week is bekend geworden dat alle seizoenkaarthouders hun kaart kunnen verlengen en daarbij geen financieel risico lopen. Ajax heeft namelijk bepaald dat men bij elke wedstrijd zonder publiek één-zeventiende deel van het aankoopbedrag kan terugvragen en bij een seizoen zonder supporters kan men zelfs het hele aankoopbedrag terugvragen. Inmiddels hebben 19.380 supporters hun seizoenkaart binnen een week verlengd waar de teller vorig jaar na een week nog op 9000 stond. Het verlengen van de seizoenkaart kan tot 1 juli.

‘Ajax heeft Braziliaans jeugdinternational Bruno Fuchs(21) op het oog’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft het oog laten vallen  op Bruno Fuchs, zo meldt het Braziliaanse Revista Colorada dat erbij vermeldt dat het niet makkelijk zal zijn voor Ajax om de jeugdinternational van Brazilië in te lijven aangezien zowat de hele Europese top zouden azen op het 21-jarige talent. De 1,91 meter lange Fuchs; centrale verdediger van SC Internacional, zou al sinds 2018 op de radar van Ajax staan. 

Ajax in grote lijnen akkoord met Deens talent Eskild Munk Dall

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax staat op het punt om vleugelaanvaller Eskild Munk Dall over te nemen van Silkeborg. Het zeventienjarig Deense talent was in december op stage bij Ajax en heeft daar een zeer goede indruk achtergelaten. Scandinavië-scout John Steen Olsen volgt de speler al langere tijd en acht de tijd nu rijp voor een overstap naar Amsterdam. Het Deense Ekstra Bladet stelt dat Dall een ‘typische Ajax-speler’ is. De aanvaller is technisch goed onderlegd, snel, een prima afmaker en hij kan voorin op meerdere posities uit de voeten. De Deense jeugdinternational maakt deel uit van Silkeborg O19.

Van der Sar verbaasd om actie AZ: ‘Dit was ons niet bekend’

Bron: ajaxfanzone.nl

Bij Ajax is vol verbazing gereageerd op de actie van AZ. De club uit Alkmaar claimt dat het de virtuele kampioen van de Eredivisie is op basis van een beter onderling resultaat in de duels met Ajax. Maandagavond kwam naar buiten dat AZ via de UEFA aanspraak hoopt te maken op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, maar inmiddels is bekend dat de claim van AZ van tafel is geveegd door de KNVB en de UEFA.

Ajax probeert ook vaste huurkosten ArenA omlaag te krijgen

Bron: ajaxfanzone.nl

De profclubs in Nederland kloppen massaal aan voor verlaging van hun vaak forse huur, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Vitesse heeft inmiddels een kort geding aangespannen, dat vanmiddag dient, tegen eigenaar en vastgoedmagnaat Michael van de Kuit van stadion Gelredome.  De club uit Arnhem wil dat de huursom van 150.000 euro per maand gehalveerd wordt nu er door de coronacrisis niet mag worden gevoetbald.

Epidemioloog: ‘Zeer laag risico buitensport: Serieus kijken of sportwedstrijden eerder dan 1 september weer kunnen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Uit steeds meer wetenschappelijke studies blijkt dat besmetting met het coronavirus in de buitenlucht niet vaak voorkomt. Het overgrote deel gebeurt binnenshuis. Op grond van die conclusies kan het coronabeleid volgens epidemioloog Patricia Bruijning best worden aangepast. Bijvoorbeeld door onder voorwaarden al eerder dan 1 september sportwedstrijden weer toe te staan. “Het type contact bij buitensporten is vaak vluchtig. Kort iemand aanstoten en wegsprinten met een bal, dat lijkt een heel laag risicotype contact.

‘Dolberg verkozen tot Speler van het Jaar bij Nice hetgeen Ajax extra miljoenen kan opleveren’

Bron: ajaxfanzone.nl

Kasper Dolberg werd onlangs bij OGC Nice verkozen tot Speler van het Jaar van de club. Dit  zou volgens de NOS nog wel eens heel gunstig kunnen uitpakken voor Ajax. De club verkocht Dolberg aan het begin van dit net afgelopen seizoen (2019-2020) voor ruim 20 miljoen euro aan de Fransen en daarbij zouden ook nog prestatiebonussen afgesproken zijn.

‘Arsenal meldt zich bij Ajax voor Tagliafico’

Bron: ajaxfanzone.nl

Arsenal heeft zich, volgens de Engelse tabloidkrant The Sun, bij Ajax gemeld voor Nicolás Tagliafico. volgens The Sun heeft de Londense club circa 22 miljoen euro over voor de linksback van Ajax. Manager Mikel Arteta maakte voor de coronacrisis doorgaans gebruik van Bukayo Saka aan de linkerkant van de verdediging, maar het is de bedoeling dat laatstgenoemde op termijn naar voren wordt geschoven.

Kicker: ‘Ajax heeft interesse in Freiburg-doelman Schwolow’

Bron: ajaxfanzone.nl

Alexander Schwolow is in beeld bij Ajax, zo weet het Duitse Kicker vandaag te melden. Volgens het belangrijkste voetbaltijdschrift van Duitsland is de doelman van SC Freiburg zowel bij Ajax als bij het Protugese Benfica in beeld. De 27-jarige Schwolow heeft nog een doorlopend contract voor twee seizoen en maar beschikt naar verluidt over een transferclausule in zijn contract van 8 miljoen euro.

Subscribe to