Ajax Vrouwen grijpen naast koppositie na 1-0 verlies tegen PSV

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond verzuimd om de koppositie te pakken door een 1-0 verlies op bezoek bij de vrouwen van PSV. De ploeg van trainer Nihom kwam in de eerste helft op achterstand en wist dat ondanks een goede tweede helft niet meer goed te maken. Door de nederlaag zakt Ajax naar de derde plaats op de ranglijst. PSV staat bovenaan met 21 punten uit 8 duels. ADO is de nieuwe nummer twee met 16 punten, Ajax heeft 1 punt minder.

Ajax beëindigt arbeidsovereenkomst Don de Winter

Bron: ajaxfanzone.nl

In  de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft Edwin van der Sar bekend gemaakt dat het dienstverband van clubarts Don de Winter in goed overleg beëindigd is. De Winter was clubarts toen Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd op het veld onwel werd. Specialisten constateerden dat tijdens de eerste behandeling grove fouten zijn gemaakt: ‘De cardiologen vonden het niet aannemelijk dat na het ineenzakken van Abdelhak daadwerkelijk nog enige tijd sprake was van een effectieve bloedcirculatie.

Ajax wint besloten oefenduel met 3-2 van SC Heerenveen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft woensdagmiddag op sportpark de Toekomst een besloten oefenduel tegen SC Heerenveen met 3-2 gewonnen. Vanwege de interlandperiode kregen veel jeugdspelers een kans om zich te bewijzen.  Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Brian Brobbey verzorgden de doelpunten voor Ajax terwijl Heerenveen twee keer een strafschop wist te verzilveren. Het jeugdige Ajax boekte dus een knappe zege in Amsterdam.

Uitvak stadion AEK veilig verklaard

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt op dinsdag 27 november de uitwedstrijd in de Champions League tegen AEK Athene en eventjes was er onzekerheid of alle supporters ook daadwerkelijk konden afreizen naar Griekenland. Reden was dat tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern Munchen het beton in het uitvak van het Olympisch Stadion wel erg veel bewoog. De UEFA stelde daarop een onderzoek in en een extra inspectie heeft geen verontrustende resultaten opgeleverd. Alle Ajax-supporters kunnen dus gewoon afreizen naar Athene.

Ajax opent kantoor in New York

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft al kantoren in Afrika, Azië en Australië  maar nu heeft de club een nieuw kantoor geopend en deze keer in New York, zo staat in De Telegraaf te lezen. De grote reclameschermen op Times Square lieten gisteren al foto’s van alle Ajaxspelers zien. Ajax wil bekender worden in de Verenigde Staten en in New York wonen al veel Ajax-fans (Maar dat is logisch, red.). Commercieel directeur Menno Geelen zegt tegen het dagblad:’Om structureel te kunnen meedoen met de Europese (sub)top, moeten we voor nieuwe inkomstenbronnen zorgen.

Kale en Kokkie: ‘Tadić is de redding van Ten Hag’ (Incl video)

Bron: ajaxfanzone.nl

Kale keek met een whiskey in zijn hand naar de monsterzege op Excelsior, hij is dan ook zeker te spreken over de ‘parodie van een wedstrijd’. Het rechttrekken van het doelsaldo is natuurlijk leuk, ‘maar het hadden dubbele cijfers moeten zijn’ volgens de mannen. Toch loopt niet alles soepel volgens de mannen, de wedstrijd tegen Benfica was namelijk alles behalve mooi te noemen.

Veltman maakt deze week rentree op trainingsveld

Bron: ajaxfanzone.nl

Joël Veltman gaat deze week zijn rentree maken op het trainingsveld, zo heeft trainer Erik ten Hag maandagavond laten weten aan Ajax TV. Veltman scheurde in april zijn kruisband af en werkte na een operatie aan zijn herstel in Zeist. ‘Ik heb heugelijk nieuws en dat is dat Joël Veltman zijn eerste stappen weer gaat maken in de teamtraining, dus dat is prachtig’, aldus Ten Hag. Maandag trainden Daley Sinkgraven en Azor Matusiwa na lang blessureleed ook weer voluit mee met de groepstraining.

Bron: Ajax TV

‘Deense vleugelspeler Robert Skov in beeld bij zowel Ajax als PSV’

Bron: ajaxfanzone.nl

De Deense vleugelspeler Robert Skov staat volgens het Italiaanse Corriere dello Sport in de nadrikkelijke belangstelling van zowel Ajax als PSV. De 22-jarige Skov maakte afgelopen januari de overstap van Silkeborg IF naar Kopenhagen voor 1 miljoen euro en is aan een uitstekend seizoen bezig bij Kopenhagen. In 16 competitiewedstrijden is de 22-jarige aanvaller al goed voor 9 doelpunten en 4 assists. Skov, die een fantastisch linkerbeen heeft, speelt het liefste op de rechtsbuitenpositie. FC Kopenhagen zelf is ook nog actief in de Europa League, daarin scoorde Skov ook al.

Ten Hag ziet voordelen in inkrimping Eredivisie

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag is voorstander om de Eredivisie te verkleinen naar zestien clubs. Ten Hag ziet tal van voordelen aan het idee voor een nieuwe competitieopzet in het voordeel van het nationale voetbal. ‘Ik denk dat spelers daardoor veel meer uitgedaagd worden. Je krijgt kwaliteitsbundeling. Het gaat erom de besten tegen de besten te laten spelen. Dan krijg je concentratie. De clubs die aan de onderkant zitten, hebben dan sterkere selecties. Dat zal de weerstand, maar ook het spanningsveld in de Eredivisie doen vergroten.

Subscribe to