Nederlands Elftal

Oranjevrouwen in Gelredome tegen Mexico

Bron: www.ad.nl

De Oranjeleeuwinnen spelen op 5 april (20.00 uur) een oefenwedstrijd tegen Mexico. Plaats van handeling is de Gelredome in Arnhem, waar de Oranjevrouwen nooit eerder een duel afwerkten. De wedstrijd is ruim twee maanden voordat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman deelneemt aan het WK in Frankrijk. Voetbalbond KNVB is nog bezig met de verdere invulling van de voorbereiding. Er volgt in ieder geval nog één duel op eigen bodem.

Ünüvar debuteert in Oranje O17 met goal en zege

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Oranje onder 17 nam het zondag op tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Naci Ünüvar, pas 15 jaar oud, mocht zijn debuut maken en maakte meteen weer indruk.

Portugal O17 kwam al vroeg op voorsprong, maar Oranje toonde veerkracht. Ünüvar was al een keer dicht bij de gelijkmaker, maar een vlammend schot spatte uiteen op de paal. Tien minuten voor tijd was het wel raak voor Ünüvar. Vlak voor tijd maakte hij ook nog bijna de winnende, maar de Portugese doelman wist redding te bieden op zijn schot. De rebound was echter voor Kenneth Taylor: 2-1 voor Oranje!

Van der Vaart tipt Ajax: ‘Ik zou die gozer een vijf jaar contract geven’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Excelsior won zondag verrassend met 2-1 van stadsgenoot Feyenoord en zette de Kuipbewoners daarmee, na de klinkende 6-2 overwinning op Ajax in de Klassieker een week eerder, weer met beide benen op de grond. Een van de uitblinkers bij Excelsior was Jerdy Schouten, zag ook Rafael van der Vaart.

In de uitzending Studio Voetbal tipt Van der Vaart dan ook de clubleiding van Ajax en Feyenoord de 22-jarige middenvelder in te lijven. “Als ik Ajax of Feyenoord was zou ik die gozer een vijfjarig contract geven en hem dan nog een jaar bij Excelsior laten spelen.

Stuur uw foto met Willem van Hanegem

Bron: www.ad.nl

Op 20 februari viert Willem van Hanegem, één van de beste voetballers die Nederland heeft voortgebracht, zijn 75ste verjaardag. ‘De Kromme’ speelde in zijn lange loopbaan onder meer bij Velox, Xerxes/DHC, Feyenoord en FC Utrecht. Hij speelde 52 maal voor Oranje. Na zijn spelerscarrière werd Van Hanegem trainer, bij opnieuw (onder meer) Feyenoord, AZ en FC Utrecht.

Pages

Subscribe to Nederlands Elftal