Olympiakos Piraeus

AEK Athene laatste mogelijke tegenstander in CL-voorronde

Bron: www.ajaxlife.nl

Dit artikel is een mooie reden voor een foto van Oulida. © Pro Shots

Ook de vijfde en laatste mogelijke tegenstander in de derde voorronde van de Champions League is bekend. Het gaat om AEK Athene. De ploeg uit de Griekse hoofdstad stelde via play-offs de tweede plaats veilig.

Griekenland zou Griekenland niet zijn als de strijd in de play-offs om startbewijzen voor Europees voetbal werd uitgevochten inclusief gestaakte wedstrijden en strafpunten, in dit geval voor Panathinaikos.

In de wandelgangen bij PAOK: dode ansjovis in de dug-out

Bron: www.ajaxlife.nl

Het stadion is nu nog leeg, straks helemaal uitverkocht.© Pro Shots

Goed, we gooien het woord er gelijk maar in: PAOK-uit belooft een HEKSENKETEL te worden. Ook veel gehoord: ‘Een heet avondje’,‘vuurwerk’ en 'het kan spoken' in Thessaloniki. Overigens kunnen we als we alle verhalen en filmpjes over het Toumba-stadion horen en bekijken niets anders doen dan deze clichés beamen.

Ajax stuit in derde CL-voorronde op PAOK Saloniki

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax ontdeed zich in 2010 met grote moeite van PAOK. © Pro Shots

Ajax treft PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Dit is het resultaat van de loting uitgevoerd door de Uefa. De ploeg van Peter Bosz begint in principe 26/27 juli met een thuiswedstrijd, een week later is de return. Dit kan echter nog omgedraaid worden.

PAOK plaatste zich voor de voorronde door in Griekenland de play-offs te winnen, mijlenver achter kampioen Olympiakos Piraeus. Het lijkt een loting die te doen is. Tenminste, sterke opponenten als AS Monaco en FK Rostov worden ontlopen.

Bron: www.vi.nl

Na drie duels in de groepsfase van de Europa League heeft Ajax pas twee punten verzameld. In de komende thuiswedstrijd van vanavond tegen Fenerbahe is het dus erop of eronder voor de Amsterdammers. VI analyseerde de Turkse topclub.

Sinds afgelopen zomer wordt Fenerbahçe gecoacht door Vitor Pereira. De 47-jarige Portugees is een voorvechter van een methodologie die luistert naar de naam tactische periodisering. Universitair docent Vitor Frade is de grondlegger van deze methodologie.

Rommedahl niet als speler, maar fan op Ajax Open Dag

Bron: www.ajaxlife.nl

Rommedahl was best van waarde, vaak als invaller.Pro Shots

Dit is toch wel een klein hoogtepuntje, hoor! Dennis Rommedahl was ook aanwezig tijdens de Ajax Open Dag. Niet als speler van de selectie voor het nieuwe seizoen, maar als voetbalvader. Een zoontje van de Deen is Ajaxsupporter.

En dus nam Rommedahl opnieuw plaats in de spelersbus van Ajax. Daar zat hij zelf tussen 2007 en 2010 ook wel eens in. De buitenspeler was misschien niet de beste uit de historie van de club, maar toch zeker een nuttige kracht.

Pages

Subscribe to Olympiakos Piraeus