Kampioen

Oud speler en scout Heinz Schilcher overleden

Bron: ajaxfanzone.nl

Oud middenvelder en later scout bij Ajax, Heinz Schichler, is vandaag overleden. De Oostenrijker maakte de overstap van Sturm Graz naar Ajax in 1971 en hoewel hij geen vaste basisspeler was, won Ajax in zijn tijd onder meer twee keer de Europa Cup en twee landstitels (1972 en 1973). In 1974 werd Heinz verkocht aan Paris FC. In 2014 zei hij: ‘Wanneer je wil spelen en jezelf ontwikkelen, kan je beter naar Ajax dan naar Chelsea gaan’.

Sidoel verlaat Ajax voor een Engels avontuur bij Reading

Bron: source

Darren Sidoel heeft Ajax verlaten voor een Engels avontuur. De twintigjarige verdediger is dinsdag gepresenteerd bij Reading, dat uitkomt in het Championship. Sidoel tekende een contract voor drie seizoenen. Sidoel maakte vorig seizoen namens Jong Ajax zijn debuut in het profvoetbal en kwam zestien wedstrijden in actie tijdens het kampioensjaar van de Amsterdamse beloften. Ook speelde Sidoel mee in de Youth League-wedstrijden van Ajax onder 19.

De Ligt: “Dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt sloot het vorige seizoen af als aanvoerder en staat nu voor een nieuw seizoen. Een seizoen waarin iedereen het gevoel heeft dat het erom spant: met deze selectie móeten er prijzen gepakt worden.

Prijzen

“We willen kampioen worden en de beker winnen, maar dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. En daarnaast willen we graag Champions League spelen. Maar het is vooral belangrijk dat we ons als team verbeteren en elkaar beter leren kennen”, vertelt De Ligt aan Ajax TV.

De Ligt: 'Wil nog meer ervaring opdoen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Matthijs de Ligt heeft vertrouwen in volgend seizoen en heeft geen moeite zijn ambities uit te spreken. Zowel met Ajax als persoonlijk hoopt de verdediger de nodige doelen te bereiken.

'In alles waar je meedoet, heb je een paar doelen', opent De Ligt in gesprek met Ajax TV. 'We willen natuurlijk kampioen worden, de beker winnen en daarbij willen we Champions League spelen. Maar bovenal is het belangrijk om als team te verbeteren.'

De Jong: “De honger naar een kampioenschap wordt steeds groter”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax is deze zomer hard op weg om een onverslaanbare selectie neer te zetten, met onder andere de komst van Daley Blind en Dusan Tadic.

“Ervaring wordt soms een beetje overschat, maar deze spelers hebben ervaring en kwaliteit”, aldus een enthousiaste Frenkie de Jong over zijn nieuwe ploeggenoten. Ook Donny van de Beek verwacht veel van Blind en Tadic te kunnen leren.

Pages

Subscribe to Kampioen