Feyenoord

6-2 verlies leverde Ajax 'een van de belangrijkste gesprekken' op

Bron: source

Omdat het duel tussen Feyenoord en Ajax van afgelopen weekend werd uitgesteld door het coronavirus, is de forse 6-2 nederlaag van de Amsterdammers vorig seizoen nog altijd de laatste wedstrijd tegen de Rotterdammers in De Kuip. Hoewel Ajax daar fors onderuit ging, was het voor de ploeg van Erik ten Hag een duidelijke wake-upcall met uiteindelijk positieve gevolgen. "Zo kon het niet verder", herinnert assistent Alfred Schreuder.

Seizoen lijkt voorbij: Eredivisie stopgezet tot 1 juni

Bron: ajaxfanzone.nl

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Alle evenementen waarop personen samenkomen worden tot 1 juni verboden. Het betekent dat de Eredivisie op zijn vroegst in juni wordt hervat, maar het is hoogst onzeker of het seizoen überhaupt nog afgemaakt kan worden met de nieuwe deadline. De KNVB meldt in een reactie nog geen duidelijkheid te kunnen verschaffen over de gevolgen van de maatregel.

Noodscenario Eredivisie: geen kampioen, 20 clubs

Bron: www.ajaxshowtime.com

Mocht de Eredivisie dit seizoen niet uitgespeeld kunnen worden, zal de Eredivisie in het seizoen 2020/2021 bestaan uit twintig clubs: de huidige Eredivisieclubs (geen enkel team degradeert) plus de nummers 1 en 2 uit de Keuken Kampioen Divisie (SC Cambuur en De Graafschap). Bovendien geldt de huidige stand bij het toekennen van de Europese tickets, waardoor Ajax als huidig koploper een direct Champions League-ticket zou ontvangen, al zal er van een officiële landstitel geen sprake zijn.

Pages

Subscribe to Feyenoord