Keeper

Lasse Schöne wint prijs en geeft hem aan Daan Reiziger

Bron: ajaxfanzone.nl

Lasse Schöne scoorde tegen de verloren wedstrijd tegen Feyenoord met een prachtige vrije trap en dit doelpunt is verkozen tot de mooiste van januari. Lasse zelf vindt dat Daan Reiziger veel meer recht op deze prijs heeft. De goalie van Ajax O19 scoorde de 1-1 tgen NAC en deed dat in de laatste minuten van de wedstrijd en sleepte de penaltyserie eruit. Bovendien kreeg Ajax O19 in die wedstrijd ook nog een penalty tegen die Daan Reiziger wist te stoppen. Op Ajax TV zegt Lasse: ‘Een goal maken als keeper en daarna ook nog een penalty stoppen… Jij verdient deze meer dan ik.

Van Leer: “Het niveau dat Ajax nastreeft, heb ik niet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Benjamin van Leer ging zondag met NAC Breda met 0-5 onderuit tegen zijn eigenlijke werkgever: Ajax.

Vlak na de winterstop was er veel te doen over de keepers bij Ajax. Lamprou voldeed plots niet meer en Bruno Varela werd gehuurd van Benfica. Was er ook contact met Van Leer om hem terug te halen? “Nee, er is geen contact geweest”, is zijn reactie in gesprek met VTBL.

Ajax Vrouwen kennen vliegende start in play-offs

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De Ajax Vrouwen zijn de play-offs goed begonnen, met een 0-4 zege op PEC Zwolle. Eshly Bakker en Line Røddik zorgden ervoor dat de wedstrijd bij rust al gespeeld was: 0-3. Vlak voor tijd gaf Ellen Jansen met de 0-4 het slotakkoord.

Vorige week hadden de Ajax Vrouwen hun laatste titelkansen gegrepen, door koploper PSV te verslaan met 2-0. Daardoor is de achterstand bij de start van de play-offs slechts 4 punten, een overbrugbare kloof. De ploeg van Benno Nihom wilde dat goed gevoel uiteraard vast houden en dat lukte in Zwolle dus uitstekend.

UEFA geeft tekst en uitleg bij afgekeurde goal Tagliafico

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax had woensdagavond een primeur die het liever niet had gehad: voor het eerst werd een goal in de Champions League afgekeurd door de VAR. Nico Tagliafico leek Ajax op een 1-0 voorsprong te zetten tegen Real Madrid, maar een paar minuten later werd de voorsprong teruggedraaid.

De UEFA legt uit waarom: “Dusan Tadic stond in buitenspel positie en hinderde de keeper, waardoor deze de bal niet kon spelen, terwijl Tagliafico de bal kopte. De beslissing was in lijn met het VAR protocol en de goal werd terecht teruggedraaid”, zo luidt het statement.

De Ligt: ‘We hebben het Ajax gezien van voor de winterstop’

Bron: ajaxfanzone.nl

Matthijs de Ligt baalt van de nederlaag tegen Real Madrid (1-2), maar hij vindt dat Ajax zich woensdag wel heeft hersteld van de blamage van afgelopen zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo (1-0). “We hebben het Ajax gezien van voor de winterstop. Dat was ver weg. Deze avond maakt zaterdag misschien nog wel pijnlijker. Het verschil was groot en dat moeten we onszelf aanrekenen.

Pages

Subscribe to Keeper