Juventus F.C.

Vergeten voetballer #26: Mauro Rosales

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. Deel 26 willen wij aan een Argentijnse voetballer toewijzen, die helaas door vele blessures nooit tot wasdom is geworden. Zijn naam is Mauro Rosales.

De Ligt: ‘Als ik in hun schoenen stond, zou ik ook boos zijn’

Bron: www.voetbalzone.nl

Juventus nam Matthijs de Ligt afgelopen zomer voor 85 miljoen euro over van Ajax en de verwachtingen in Turijn omtrent de centrale verdediger waren hooggespannen. De Oranje-international maakte echter een bij vlagen moeizaam eerste halfjaar door bij La Vecchia Signora, waarin zijn spel door een aantal persoonlijke fouten en ongelukkige handsballen onder een vergrootglas kwam te liggen.

Huntelaar kampt met achillespeesblessure en is wellicht vijf weken out

Bron: ajaxfanzone.nl

Klaas-Jan Huntelaar kampt al even met een blessure aan zijn achillespees, zo meldt  Erik ten Hag donderdag op het trainingskamp in Qatar. De aanvaller is wel mee naar het Midden-Oosten maar moet het noodgedwongen rustig aan doen. “Hij heeft achillespeesklachten. Tegen ADO Den Haag heeft hij niet gespeeld, en die klachten zijn gedurende winter niet opgelost. We willen geen risico lopen. Dat kan drie weken duren, maar ook vier of vijf. Die klachten zijn er nog en we moeten dat gaan oplossen.

Derksen: ‘Voor De Ligt zou het goed zijn, maar ik denk niet dat Juve dat doet’

Bron: www.voetbalzone.nl

Matthijs de Ligt maakt een lastige periode door bij Juventus, waarin hij kampt met fysieke klachten en voorlopig voorrang moet verlenen aan concurrent Merih Demiral. De Oranje-international ontbrak op 11 december in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen wegens een schouderblessure en werd in de daaropvolgende drie wedstrijden door trainer Maurizio Sarri op de bank geposteerd.

Vergeten voetballer#25: Maxwell

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. Deel 25 van deze rubriek willen wij aan een bijzondere voetballer toewijzen.

Een terugblik op het jaar van De Jong en De Ligt

Bron: source

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong stapten in 2019 over naar respectievelijk Juventus en FC Barcelona. De twee verdienden hun transfer naar de Europese topclubs na een superjaar bij Ajax. In Amsterdam wonnen zij de dubbel en bovenal maakten zij indruk in de Champions League. FCUpdate.nl kijkt terug op hun 2019: de laatste maanden bij Ajax, de transfers én het begin bij hun nieuwe club.

Raiola verklaart keuze van De Ligt voor Juventus

Bron: ajaxfanzone.nl

Matthijs de Ligt kende geen vlekkeloze eerste seizoenshelft bij Juventus. De Ligt had aan het eind van vorig seizoen de clubs voor het uitzoeken. Hij koos er uiteindelijk voor om Ajax te verruilen voor Juventus. Mino Raiola, zaakwaarnemer van De Ligt, vertelt in een interview met La Repubblica waarom de keuzedestijds op la Vecchia Signora viel. “Ik had De Ligt praktisch overal naartoe kunnen brengen. Overal. Maar hij wil de beste verdediger ter de wereld worden en zei tegen me: ‘Mino, ik moet naar het Harvard voor verdedigers’.

‘Raiola in gesprek met Juventus over Gravenberch’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ryan Gravenberch maakte vorige week thuis tegen ADO Den Haag zijn basis-debuut in Ajax 1. De jongeling bekroonde zijn debuut meteen met een treffer. De zeer talentvolle middenvelder wordt door zowat heel de Europese top nauwlettend gevolgd. Vorig jaar tekende hij een contract bij Ajax tot de zomer van 2021. Langer kon Ajax het talent niet aan zich binden omdat hij nog geen 18 jaar was.

Pages

Subscribe to Juventus F.C.