FC Barcelona

De Jong niet bezig met interesse: “In principe blijf ik gewoon”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frenkie de Jong werd de afgelopen weken vaak in verband gebracht met FC Barcelona. Vooral in de Spaanse media verscheen bijna elke dag wel een nieuw gerucht over de creatieve middenvelder van Ajax. “Ik lees de Spaanse kranten niet, natuurlijk. Maar ik krijg het wel doorgestuurd en ik vind het leuk om te zien, maar voor de rest houd ik me er niet veel mee bezig”, zegt hij in gesprek met AT5.

Nog altijd niet fitte Frenkie begint seizoen op achterstand

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk is Frenkie bijtijds fit om te schitteren. © Pro Shots

Alsof de transfergeruchten rondom Frenkie de Jong nog niet vervelend genoeg zijn, blijkt hij ook nog altijd niet fit. Frenkie raakte eind februari op de training geblesseerd aan zijn enkel en stelt dat het nu ‘eindelijk’ de goede kant opgaat.

Bij het oplopen van zijn enkelkwetsuur werd al gevreesd voor het einde van Frenkie’s seizoen en toen hij ook nog eens een terugslag kreeg, werd die vrees bewaarheid. De algemene gedachte was dat hij inmiddels wel fit zou zijn, maar niet dus.

Frenkie hoopt nog eens met Messi samen te spelen

Bron: www.ajaxlife.nl

Ook Frenkie lukt het meestal om een paar mannetjes te passeren. © Pro Shots

Frenkie de Jong gooit onbedoeld een vat olie op het vuur vol transfergeruchten waar ze in Spanje druk mee zijn. De creatieveling van Ajax vertelt dat hij nog eens met Lionel Messi hoopt samen te spelen. Het kan nooit lang duren voordat zo’n bericht overwaait.

De Spaanse krant El Mundo Deportivo haalt zo’n beetje alles uit de kast om Frenkie naar FC Barcelona te schrijven. Een vakantie wordt een moment om te onderhandelen, er worden geheime wapens uit de kast gehaald, berichten verzonnen en ga maar door.

Privésponsor koopt contract Van Lunteren af bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Lunteren (rechts) trekt naar de Bundesliga. © Pro Shots

Ze was er vanaf het begin bij, maar na zes seizoenen draagt Desiree van Lunteren niet langer het shirt van Ajax Vrouwen. Het is niets raars dat een Ajaxspeelster een transfer maakt. De manier waarop de overgang naar Duitsland tot stand komt, is wel anders.

Het contract van Van Lunteren liep nog een jaar door en wordt niet afgekocht door haar nieuwe werkgever SC Freiburg, maar een privésponsor. Dankzij tussenkomst van OrangeGas hoeft de Duitse topclub geen transfersom te betalen.

'Deens elftal lijkt op het Oranje van 2010'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu het Nederlands elftal niet meedoet aan het WK zijn de ogen deze zomer vooral gericht op de Ajacieden bij andere landen. In het Deense elftal spelen met Lasse Schöne en Kasper Dolberg twee spelers van Ajax, maar de Scandinaviërs hebben ook enkele ex-Ajacieden rondlopen in de gelederen. In gesprek met oud-Ajacied Christian Poulsen blikt Ajax Showtime vooruit op het WK van de Denen.

Pages

Subscribe to FC Barcelona