Vurnon Anita

Ajax ontsnapt tegen stug RKC: 3-2

Ajax heeft zondagmiddag met pijn en moeite de overwinning tegen RKC weten binnen te slepen. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand, maar na rust zagen de Ajaceden een 2-0 voorsprong plotseling als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een minuut voor tijd bezorgde Dusan Tadic Ajax vanaf de penaltystip toch nog de overwinning: 3-2.

Ajax weer aan kop na winst op RKC Waalwijk

Ajax weet weer wat winnen is in de Eredivisie omdat het vandaag met 0-5 gewonnen heeft in Waalwijk. Steven Berghuis was genoeg hersteld om weer mee te doen dus moest Davey Klaassen op de bank beginnen. De wedstrijd leek de eerste tien minuten weer zwaar te worden maar na een mooie pass van Ryan Gravenberch op Sebastien Haller moest doelman Erienne Vaessen van RKC redding brengen.

Opstellingen RKC Waalwijk – Ajax

Gaat Ajax vandaag de ban breken om niet van kleinere clubs te kunnen winnen? Vandaag mogen de heren het tegen RKC Waalwijk opnemen in het Mandemakers Stadion en dat doen ze onder leiding van Allard Lindhout. Steven Berghuis staat weer in de basis en Davy Klaassen dus op de bank. Nou maar hopen dat die verschrikkelijke Kramer trek in kroketten krijgt. De wedstrijd begin om 16:45 uur en is te zien via ESPN.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Meulensteen, Touba, Adewoye; Gaari, Anita, Augustijns, Wouters; Odgaard, Kramer, Bakari

Ajax kent weinig moeite met RKC: 3-0

Ajax heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-0 gewonnen van RKC. Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Lisandro Martinez wisten het net te vinden in de Johan Cruijff Arena. Bovendien werden twee treffers afgekeurd door arbiter Bas Nijhuis, die verdediger Luuk Wouters van RKC in de tweede helft met een rode kaart van het veld stuurde.