Fortuna Sittard

Ajax-vrouwen naar bekerfinale na zinderende wedstrijd tegen Feyenoord (Incl. fotoverslag)

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond ten koste van Feyenoord de bekerfinale weten te bereiken. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord op Sportpark De Toekomst. Ajax was vlak voor rust op 1-0 gekomen via Tiny Hoekstra. In de 67ste minuut kwamen de Rotterdammers terug tot 1-1. Er was dan ook een verlenging voor nodig om de bekerfinale te bereiken. In die verlenging scoorde Ajax al snel. Grant werd neergelegd in het strafschopgebied. Het leverde Ajax een penalty op die benut werd door aanvoerder Sherida Spitse: 2-1.

Ajax Vrouwen verslaat Feyenoord in intens bekergevecht, Fortuna tegenstander in finale

Suzanne Bakker mag hoop blijven houden op een prijs in haar laatste seizoen als coach van de Ajax Vrouwen. De Amsterdammers plaatsten zich dinsdagavond voor de finale van de TOTO KNVB-beker door in de Klassieker een zwaarbevochten overwinning te boeken op Feyenoord: de Rotterdammers werden na verlenging met 2-1 verslagen. Een dag later werd bekend dat Fortuna Sittard de tweede finalist is na een ruime overwinning (5-0) op Excelsior.

Column Willem van Hanegem | Het is toch te gek voor woorden dat trainers zeggen: schop er maar op los, want Bas Nijhuis fluit

In zijn wekelijkse column laat Willem van Hanegem zich kritisch uit over scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij had de leiding over het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord, maar dat optreden kon Van Hanegem niet bekoren. „Hij doet wat hij wil, kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet.”

Justin Bijlow keert terug in selectie Feyenoord, Arne Slot hakt knoop door over eerste keeper in bekerfinale

Trainer Arne Slot van Feyenoord heeft zondag voor het duel met Fortuna Sittard weer de beschikking over Justin Bijlow. De keeper is hersteld van een kuitblessure, maar begint op de bank in Sittard en staat volgende week in de bekerfinale tegen NEC ook niet in de basis. Dat zei Slot tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen Fortuna.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp haalt uit naar Hans Kraay: ‘Wat een verschrikkelijk interview’

Zonder zelf aanwezig te zijn, heeft Hans Kraay jr. op een persconferentie de volle laag gekregen van Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Namens ESPN nam Kraay jr. vorige maand een kritisch interview af met Jordan Henderson na een voor Ajax teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Vandaag bleek dat die beelden ook in Engeland zijn doorgedrongen.