Duitse politie waarschuwt Ajax-fans

Bron: ajax1.nl

De Duitse politie heeft aan de gemeente Amsterdam gevraagd om een brief te laten versturen naar de Ajax-fans die dinsdag afreizen naar Dortmund. In deze brief staat een dringend verzoek aan alle fans om zich die dag te gedragen in de Duitse stad, aangezien de politie  dan hard zal optreden.

In de brief, die je hier kunt vinden, staat dat de veiligheid voor iedereen voorop staat: “Respecteert u alstublieft de fans van de thuisploeg en laat provocaties achterwege die tot ongeregeldheden zouden kunnen leiden”, aldus de Duitse politie. “Om een vreedzaam voetbalfeest en de veiligheid van de vredelievende voetbalfans te waarborgen, zal de politie tegenover op geweld beluste en gewelddadige personen resoluut en consequent optreden! Hetzelfde geldt bij geweld tegen goederen en gedrag dat kan leiden tot gewelddadige acties.”

Naast de waarschuwingen biedt de politie en de stad Dortmund ook nog een feestje aan voor de fans. Van twaalf uur zal er bij de Reinoldikirche een feest zijn voor de 3500 meegereisde Ajax-fans.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/duitse-politie-waarschuwt-ajax-fans/