KNVB

KNVB houdt voorlopig vast aan 6 april en schetst drie mogelijke scenario’s

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB houdt qua planning vooralsnog gewoon 6 april aan als einddatum van de opgelegde maatregelen vanwege de coronacrisis, dat is de uitkomst van een overleg. Het advies van het RIVM is met betrekking tot sportverenigingen namelijk ongewijzigd gebleven, aldus de voetbalbond. Om die reden zijn de omstandigheden niet anders volgens de KNVB, ondanks de berichtgeving van de overheid van afgelopen maandag.

KNVB houdt alle opties open

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Maandagavond kondigde de Nederlandse overheid nieuwe maatregelen aan tegen het coronavirus. Bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni en daarmee leek er ook een streep door het voetbalseizoen te gaan.

Maar de maatregelen voor sportclubs staan hier los van, deze gelden voorlopig nog tot 6 april. Dat betekent dat er nog een mogelijkheid is dat de competitie ergens tussen 6 april en 1 juni wel hervat wordt. Dat zal wel sowieso zonder publiek zijn.

KNVB krijgt te horen: eredivisie valt buiten verbod op bijeenkomsten

Bron: www.ad.nl

De sportcompetities in Nederland vallen niet onder het coronabeleid van de overheid om evenementen en bijeenkomsten in Nederland te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop van eredivisie, eerste divisie en het amateurvoetbal wordt pas een besluit genomen in aanloop naar 6 april. Als het betaalde voetbal voor 1 juni al wordt hervat, dan zal dat voor lege tribunes gebeuren.

KNVB: ’Consequenties over verbod bijeenkomsten tot 1 juni nog onbekend’

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB laat in een eerste reactie nog niet te kunnen zeggen wat precies de gevolgen voor de competities in het (betaald) voetbal zijn, nadat het kabinet in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen heeft getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden, wat logischerwijs zou betekenen dat er tot die tijd ook niet kan worden gevoetbald.

Seizoen lijkt voorbij: Eredivisie stopgezet tot 1 juni

Bron: ajaxfanzone.nl

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Alle evenementen waarop personen samenkomen worden tot 1 juni verboden. Het betekent dat de Eredivisie op zijn vroegst in juni wordt hervat, maar het is hoogst onzeker of het seizoen überhaupt nog afgemaakt kan worden met de nieuwe deadline. De KNVB meldt in een reactie nog geen duidelijkheid te kunnen verschaffen over de gevolgen van de maatregel.

Pages

Subscribe to KNVB