Viergever doet Zidaantje: 'Scheids Kuipers stond versteld'

Bron: www.ajaxlife.nl

Zo staat Viergever vaak op foto's: duellerend. Hij kan meer dan dat. © Pro Shots

Hoeveel mensen zullen zich in hun warme kop koffie of thee hebben verslikt? Vlak na rust, nog lang niet iedereen zat op zijn plek, haalde uitgerekend Nick Viergever een kunststukje uit op het middenveld. Een Zidaantje.

Het is inmiddels aardig ingeburgerd in de voetballerij: de beweging die Zidedine Zidane zo perfect beheerste. Kort gezegd draai je vlak bij een tegenstander om je eigen as, de bal met je voeten meenemend. Als het Zidaantje lukt, ben je je tegenstander kwijt en een paar bewonderaars rijker.

En zo geschiedde het dus ook vlak na rust bij FC Utrecht - Ajax. Van iemand als Hakim Ziyech verwacht je deze beweging, van Viergever echter niet. Eerlijk is eerlijk, hij is toch meer de speler van de lange pass of het duel. En niet van de trucjes.

En dus vroegen we van Ajax Life waar die actie ineens vandaan kwam. “Vroeger stond ik voorin, en toen heb ik wel wat trucjes geleerd,” zo antwoordt Viergever. “Het is altijd leuk om een trucje uit te halen, je moet de mensen soms toch vermaken,” zegt hij lachend.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21115

Gegevens

Onderwerpen: Scheidsrechter
Scheidsrechters: Björn Kuipers