Hakim Ziyech

LIVE 18.00u | Denemarken O21 - Faeröer O21 (2-0)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dinsdag moeten oneindig veel Ajacieden aan de bak voor hun land. Andre Onana en Nico Tagliafico spelen hoogstwaarschijnlijk met Kameroen en Argentinië. De kans dat de Deense Kasper Dolberg speelt is kleiner. Oostenrijk, Denemarken en Marokko moeten het stellen zonder Max Wöber, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Rasmus Kristensen, Victor Jensen en Dennis Johnsen hopen op minuten in de jeugdelftallen. Volg de duels hier en praat mee!

Mazraoui niet in actie bij Marokko vanwege blessure

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Noussair Mazraoui kwam zaterdag niet in actie namens Marokko. De rechtsback zou bij Ajax een blessure hebben opgelopen, volgens de arts van Marokko. Dat meldt een journalist van FOX Sports.

Om wat voor blessure het gaat, is niet bekend. Het lijkt echter geen zware blessure te zijn. De bond zou Mazraoui klaar willen stomen voor het duel van dinsdag.

Hakim Ziyech was ook al niet inzetbaar voor Marokko vanwege een blessure. Hij bleef in Amsterdam om te herstellen.

Mazraoui haakt geblesseerd af bij Marokko

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag sprak vlak voor de interlandperiode zijn vrees uit voor blessures. Die angst blijkt gegrond, want vanuit Marokko is een zorgelijk bericht naar buiten gekomen betreffende Noussair Mazraoui, zo weet Anouar Amrani te melden op Twitter. Mazraoui ontbrak afgelopen vrijdag bij de groepstraining en mist zo goed als zeker de interland tegen de Comoren. Wat er precies aan de hand is met Mazraoui is nog niet geheel duidelijk. Hakim Ziyech bleef vanwege hamstringklachten thuis en speelt sowieso niet voor Marokko.

Ziyech mist interlands door lichte spierblessure

Bron: source

De blessure die Hakim Ziyech zondag in de slotfase tegen AZ opliep, valt mee. De Ajax-middenvelder kampt met een spierverrekking, terwijl even voor een wekenlange absentie gevreesd werd. Door de lichte blessure mist hij wel de twee interlands met Marokko. Hij reist ook niet af naar Afrika, want zijn spier in het rechterbovenbeen wordt in de Nederlandse hoofdstad behandeld. 

Speler van de Week: van Ziyech heeft Ajax absoluut geen tweede

Bron: source

Je houdt van hem of je haat hem: Hakim Ziyech. In Amsterdam zijn ze - na een verdeelde periode - in elk geval massaal van hem gaan houden. De geweldige openingen, de prachtige dribbels, heerlijke steekpasses en natuurlijk ook zijn doelpunten. In de Eredivisie was hij al viermaal trefzeker, in de voorronde van de Champions League tweemaal. De mooiste tot dusver maakte hij vermoedelijk afgelopen weekend tegen AZ, uit een heerlijke draai in de verre hoek. Mede daarom werd hij deze week verkozen tot 'Speler van de Week' van FCUpdate.nl.

De Ligt speelde rol in zomerse transfers Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Matthijs de Ligt heeft in de afgelopen zomerse transferperiode een rol gespeeld in het transferbeleid van Ajax. Dat vertelt de aanvoerder van de Amsterdammers in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

Het medium vraagt zich af of De Ligt bij de directie heeft aangedrongen op versterkingen. 'Laat ik duidelijk zijn: dat wordt van hogerhand bepaald. Maar in die gesprekken met de directie krijg je de kans om namens de groep dingen aan te geven. En volgens mij is daar gehoor aan gegeven.'

Ten Hag hoopt op voorzorg van internationals van Ajax

Bron: source

Erik ten Hag heeft een intensieve periode achter de rug met Ajax en heeft een aantal keer spelers geblesseerd zien wegvallen. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong misten beide een belangrijk duel in de Champions League, terwijl Hakim Ziyech in de slotminuut uitviel tegen AZ. De oefenmeester van de Amsterdammers hoopt dan ook dat de bondscoaches van de diverse nationale ploegen voorzichtig omgaan met zijn spelers.

Pages

Subscribe to Hakim Ziyech