Eredivisie

Reyes: 'Edson Alvarez meer De Ligt dan Blind'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Twee à drie jaar volgen ze hem al, maar nu gaat Ajax naar verluidt toch echt tot actie over: Edson Álvarez moet naar de Nederlandse hoofdstad komen en de zo goed als zeker vertrekkende Matthijs de Ligt opvolgen. Vijftien miljoen euro is het vermeende prijskaartje en volgens Daniel Reyes is dat een valide transfersom voor de 21-jarige WK-ganger, die overigens ook door Wolverhampton Wanderers wordt begeerd.

Overmars: ‘Ik wil wel graag duidelijkheid voor bepaalde datum’

Bron: ajaxfanzone.nl

De transfertermijn loopt nog tot en met 31 augustus maar Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil zo snel mogelijk duidelijkheid hebben omtrent zijn selectie. Ajax begint officieel op 27 juli aan het nieuwe seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, waarna een week later de Eredivisie start en weer drie tot vier dagen later de voorrondes van de Champions League. In de komende weken gaat Overmars om tafel met spelers en hun zaakwaarnemers, zo vertelt hij.

Manders schetst doemscenario: Ajax met B-elftal in Eredivisie

Bron: source

Mattijs Manders sluit niet uit dat Ajax in de toekomst de nationale competitiewedstrijden gaat afwerken met een B-elftal als de UEFA de plannen doorzet voor een nieuwe opzet voor Europese bekertoernooien vanaf 2024. "Praktisch is het dan bijna onmogelijk voor Ajax of andere Nederlandse club in de Champions League om altijd met het sterkste team te spelen", aldus de Eredivisie-directeur in De Telegraaf.

Lamprou transfervrij naar Vitesse

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kostas Lamprou heeft een contract getekend bij Vitesse, zo maakt de Arnhemse club bekend.

Lamprou was na twee keer een eenjarig contract bij Ajax clubloos. Maar hij heeft nu dus opnieuw een club in de Eredivisie gevonden.

De van oorsprong Griekse doelman speelde bij Ajax in totaal 7 duels in het eerste. Erg populair was hij nooit, vanwege zijn verleden bij Feyenoord en als hij in actie mocht komen, maakte hij meestal geen heel sterke indruk. Het zorgde er zelfs voor dat in de winterstop Bruno Varela halsoverkop werd aangetrokken.

Ambitieuze Schuurs wil De Ligt opvolgen bij Ajax

Bron: source

Ajax zou Edson Álvarez willen aantrekken als opvolger van Matthijs de Ligt, maar als het aan Perr Schuurs ligt, houden Marc Overmars en co de hand op de knip. De negentienjarige verdediger speelde afgelopen seizoen slechts negen minuten namens Ajax in de Eredivisie, maar zet voor komend seizoen in op een basisplaats. "Dit zijn voor mij bij Ajax de belangrijkste weken om me te laten zien."

Pages

Subscribe to Eredivisie