Eredivisie

In beeld: Lengte Lamprou kost Ajax de kop tegen Heerenveen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kostas Lamprou beleefde zondag en zware middag in de wedstrijd tegen Heerenveen. De reserve-doelman van Ajax moest op het laatste moment de zieke André Onana vervangen en moest direct vier keer vissen. De Griek krijgt vaak het verwijt dat hij te klein zou zijn voor een keeper. Niet geheel onterecht, Lamprou is namelijk de kleinste keeper van de Eredivisie. Maar hoeveel verschil had een paar centimeter meer gemaakt in de wedstrijd tegen Heerenveen?

Onana niet fit genoeg om te starten: basisplaats Lamprou

Bron: source

Slecht nieuws voor Ajax: keeper Andre Onana is niet fit genoeg om te starten in het Eredivisie-duel met sc Heerenveen. De keeper verliet vrijdag de training al voortijdig, maar werd door Erik ten Hag in eerste instantie wel opgesteld tegen de Friezen. Na de warming-up haakte de Kameroener echter toch ziek af, waardoor Kostas Lamprou alsnog in de basis begint van de Amsterdammers.

Sinkgraven én Schaars maken basisrentree, Onana weer fit

Bron: source

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft tegen sc Heerenveen een basisplaats ingeruimd voor Daley Sinkgraven. De linksback is de vervanger van de geblesseerde Nicolas Tagliafico, waardoor hij tegen zijn oude club zijn rentree in de basis maakt in de Eredivisie. Aan de kant van sc Heerenveen geldt hetzelfde voor Stijn Schaars: de routinier start voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de eerste elf van de Friezen.

Lammers en Serrarens beginnen trefzeker, Tapia meteen belangrijk

Bron: www.ad.nl

Sam Lammers was de grote man van de spectaculaire speelronde 18 in de Eredivisie, de eerste speelronde na de winterstop. De spits van Heerenveen kreeg een 8 voor zijn optreden in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Alleen Paal en Clement (PEC Zwolle), Bruns (FC Groningen), Tapia (Willem II), Serrarens (De Graafschap) en Van Bergen (ook van Heerenveen) konden volgen. Zij scoorden een 7,5.

Pages

Subscribe to Eredivisie