Training

Column: Frenkie, atypische spelverdeler in de geest van Cruijff

Bron: source

Het is bijna kwart voor elf in Rotterdam-Zuid als de bewierookte Kuip letterlijk schudt op haar grondvesten. Voetbalminnend Nederland is dronken van geluk nu, op een waterkoude novemberavond, eindelijk een nieuwe lente lijkt door te breken. Midden in het feestgedruis loopt een 21-jarig ventje uit Arkel over het veld alsof hij zojuist een doordeweekse training bij de plaatselijke amateurclub heeft afgewerkt. Het is Frenkie zoals Frenkie hoort te zijn: nuchter, wars van sterallures maar gezegend met een schitterend talent en inzicht.

Clubarts De Winter niet meer werkzaam bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Don de Winter is niet meer werkzaam bij Ajax, zo vertelde Edwin van der Sar op de aandeelhoudersvergadering. De Winter was de arts die Nouri op het veld verzorgde toen hij in elkaar stortte in Oostenrijk.

Nadat Ajax in juni aansprakelijkheid erkende rondom de behandeling op het veld, kreeg De Winter al vrijaf. Zo ging hij niet mee op trainingskamp aan het begin van het seizoen. Nu blijkt dus dat hij inmiddels ook niet meer werkzaam is bij Ajax.

Veltman maakt deze week rentree op trainingsveld

Bron: ajaxfanzone.nl

Joël Veltman gaat deze week zijn rentree maken op het trainingsveld, zo heeft trainer Erik ten Hag maandagavond laten weten aan Ajax TV. Veltman scheurde in april zijn kruisband af en werkte na een operatie aan zijn herstel in Zeist. ‘Ik heb heugelijk nieuws en dat is dat Joël Veltman zijn eerste stappen weer gaat maken in de teamtraining, dus dat is prachtig’, aldus Ten Hag. Maandag trainden Daley Sinkgraven en Azor Matusiwa na lang blessureleed ook weer voluit mee met de groepstraining.

Bron: Ajax TV

Ten Hag: “Veltman zet dinsdag eerste stappen in groepstraining”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Erik ten Hag traint deze week met een kleine groep Ajacieden. Naast het meetrainen van Daley Sinkgraven en Azor Matusiwa zal dinsdag ook Joël Veltman voor het eerst meedoen met de groepstraining.

“Veel spelers zijn uitgewaaid en gaan mooie interlands spelen”, begint de hoofdtrainer voor Ajax TV. “We houden hier daardoor een selecte groep over. Daar trainen we goed mee en gaan we ook een oefenwedstrijd mee spelen. Het is prima om zo invulling te geven aan deze week.”

Pages

Subscribe to Training