Johan Cruijff

Makkelie fluit Klassieker, Gözübüyük krijgt geen wedstrijd van KNVB

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor De Klassieker die aanstaande zondag in De Kuip gespeeld wordt. Björn Kuipers zal vanuit Zeist als VAR fungeren.

Ook Serdar Gözübüyük zal achter de schermen van het KNVB Replay Center plaatsnemen, maar dan voor de wedstrijd Heracles Almelo – PEC Zwolle. Gözübüyük is het middelpunt van discussie, vanwege de omstreden beslissing in de wedstrijd Ajax – SC Heerenveen van afgelopen zondag (4-4). Hierbij leken de Friezen een zuivere penalty onthouden te worden.

KNVB geeft video vrij van Gözübüyük en VAR: ‘Ik vind dit te makkelijk’

Bron: www.voetbalzone.nl

De KNVB heeft maandag de beelden gedeeld van het gesprek van scheidsrechter Serdar Gözübüyük met VAR Dennis Higler tijdens een cruciaal moment in de wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen (4-4) in de Johan Cruijff ArenA. Higler spoort Gözübüyük een incident met Kostas Lamprou en Sam Lammers na te kijken, maar laatstgenoemde arbiter besluit uiteindelijk geen penalty toe te kennen.

Koeman vindt Ajax grootste verliezer: ‘Ajax moét kampioen worden’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zag PSV zondagmiddag verrassend gelijkspelen bij Emmen (2-2) en had de koppositie voor het grijpen. De Amsterdammers speelde in de Johan Cruijff Arena echter teleurstellend met 4-4 gelijk tegen Heerenveen, zag ook Ronald Koeman.

De bondscoach vind Ajax daarmee de grootste verliezer van het weekeinde, “De druk bij Ajax is veel groter dan bij PSV. Ajax moét kampioen worden”, aldus Koeman in de nieuwe voetbaltalkshow VTBL. “Ze hadden op doelsaldo bovenaan kunnen staan. En ze krijgen later dit seizoen PSV nog op bezoek in Amsterdam.”

Lammers en Serrarens beginnen trefzeker, Tapia meteen belangrijk

Bron: www.ad.nl

Sam Lammers was de grote man van de spectaculaire speelronde 18 in de Eredivisie, de eerste speelronde na de winterstop. De spits van Heerenveen kreeg een 8 voor zijn optreden in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Alleen Paal en Clement (PEC Zwolle), Bruns (FC Groningen), Tapia (Willem II), Serrarens (De Graafschap) en Van Bergen (ook van Heerenveen) konden volgen. Zij scoorden een 7,5.

Pages

Subscribe to Johan Cruijff