UEFA

UEFA trakteert Ajax op geldboete

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft vandaag een geldboete van de UEFA gekregen in verband met ongereldheden tijdens het duel met Getafe. Tijdens deze wedstrijd hebben supporters van Ajax stoeltjes vernield en spelers bekogeld, zo oordeelt de voetbalbond. Of er maar even 53.250 euro afgetikt kan worden en Ajax gaat deze kosten verhalen: ‘De verantwoordelijken zijn geïdentificeerd, Ajax zet de procedure in gang om de sancties op hen te verhalen’, zo meldt Ajax.

UEFA geeft Ajax boete van ruim €50.000

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De UEFA heeft inmiddels uitspraak gedaan over de straf die Ajax krijgt na het uitduel bij Getafe. Er werd toen onder andere met aanstekers gegooid en diverse stoeltjes sneuvelden.

De bond geeft Ajax daarom een boete van €53.250. Ajax laat weten dat het de daders geïdentificeerd heeft en een procedure in gang zet om de boete op hen te verhalen.

Naar aanleiding van het duel bij Valencia stond nog een voorwaardelijke straf open van één wedstrijd zonder uitsupporters. Deze maatregel wordt nu niet opgelegd maar de voorwaardelijke straf blijft wel staan.

KNVB houdt voorlopig vast aan 6 april en schetst drie mogelijke scenario’s

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB houdt qua planning vooralsnog gewoon 6 april aan als einddatum van de opgelegde maatregelen vanwege de coronacrisis, dat is de uitkomst van een overleg. Het advies van het RIVM is met betrekking tot sportverenigingen namelijk ongewijzigd gebleven, aldus de voetbalbond. Om die reden zijn de omstandigheden niet anders volgens de KNVB, ondanks de berichtgeving van de overheid van afgelopen maandag.

KNVB houdt alle opties open

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Maandagavond kondigde de Nederlandse overheid nieuwe maatregelen aan tegen het coronavirus. Bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni en daarmee leek er ook een streep door het voetbalseizoen te gaan.

Maar de maatregelen voor sportclubs staan hier los van, deze gelden voorlopig nog tot 6 april. Dat betekent dat er nog een mogelijkheid is dat de competitie ergens tussen 6 april en 1 juni wel hervat wordt. Dat zal wel sowieso zonder publiek zijn.

Nieuwe maatregelen: Geen Eredivisie tot 1 juni

Bron: www.ajaxshowtime.com

De regering heeft besloten dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer mogen plaatsvinden. Dat betekent dat de Eredivisie in ieder geval tot deze datum niet zal worden hervat. 

Het kabinet maakte maandag bekend dat alle evenementen van de komende periode niet mogen doorgaan. Hierbij is ook de ondergrens van honderd personen niet meer van toepassing. Oorspronkelijk waren de maatregelen tot en met maandag 6 april van kracht. De UEFA had het uitgangspunt om de nationale competities voor 30 juni af te ronden, maar dit lijkt voor de KNVB een onmogelijke opgave. 

Ook oud-Ajacied Pantelic besmet met coronavirus

Bron: source

Ook voormalig Ajacied Marko Panteli? (op archiefbeeld) is besmet met het coronavirus. De vicevoorzitter van de Servische voetbalbond heeft een positieve test afgelegd en blijkt besmet met het virus. Vermoedelijk heeft hij het opgelopen bij een meeting in Amsterdam op het UEFA-congres, waar hij samen met voorzitter Slavisa Kokeza aanwezig was.

Pages

Subscribe to UEFA