UEFA

UEFA legt Ajax zware straf op: Geen uitsupporters naar Chelsea

Bron: ajaxfanzone.nl

De UEFA heeft besloten dat Ajax geen tickets mag verkopen aan de supporters voor de uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League. Dit betekent dat Ajax het op 5 november het zonder de steun van de 750 supporters moet gaan rooien. Een extra straf is een boete van 50.000 euro omdat er in het stadion van Valencia stoeltjes werden gesloopt en buiten het stadion vonden ook nog wat ongeregeldheden plaats.

Geen Ajax-supporters welkom bij Chelsea

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na Valencia – Ajax startte de UEFA opnieuw een onderzoek naar Ajax-supporters. Er stond nog een voorwaardelijke straf open van een wedstrijd zonder uitpubliek.

En de UEFA maakt nu van de gelegenheid gebruik om die straf om te zetten in een daadwerkelijke straf. Dat betekent dat er over enkele weken helemaal geen Ajacieden welkom zijn bij Chelsea.

Overigens zijn we daarmee niet van de UEFA af, want er is ook een nieuwe voorwaardelijke straf toegevoegd.

8 Ajacieden geselecteerd voor WK O17

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Eind oktober gaat in Brazilië het WK O17 plaats vinden. Nederland O17 zit in de groep bij Japan, Senegal en de Verenigde Staten.

OnsOranje maakte woensdag de selectie officieel bekend. In totaal gaan er 8 Ajacieden mee naar Zuid-Amerika: Calvin Raatsie, Naci Ünüvar, Youri Regeer, Sontje Hansen, Anass Salah-Eddine, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Steven van der Sloot. Brian Brobbey en Neraysho Kasanwirjo waren eigenlijk zekerheden in de O17-selectie, maar door blessures missen zij helaas het eindtoernooi.

Minder Ajax-supporters welkom bij Chelsea – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Tijdens de uitwedstrijd op 5 november tegen Chelsea waren in eerste instantie 833 supporters welkom op Stamford Bridge. Op last van de Londense politie is dit echter naar beneden bijgesteld zodat er nu nog maar ruimte is voor 750 supporters. Dit geldt natuurlijk alleen als het onderzoek van de UEFA naar wangedrag van supporters tegen Valencia uit positief voor ons uitvalt. Mocht dit niet zo zijn dan kunnen we ook die 750 kaartjes op onze buik schrijven. Tot dat er duidelijkheid komt van de UEFA wacht Ajax met verkoop van de tickets, zo meldt Ajax Life.

Ajax Onder-19 mist wellicht twaalf jeugdinternationals vanwege jeugd-WK

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax Onder-19 moet in het slechtste geval twaalf jeugdinternationals afstaan aan Oranje Onder-17 voor het jeugd-WK in Brazilië, zo weet De Telegraaf te melden. Het eindtoernooi in Zuid-Amerika vindt plaats tussen 26 oktober en 17 november en in die periode speelt het elftal van trainer John Heitinga competitieduels met de leeftijdsgenoten van NEC en Almere City FC, terwijl Chelsea tot tweemaal toe de tegenstander is in de UEFA Youth League.

Ajax Jeugd: O19 in blessuretijd gelijk, O17 en O15 winnen van Utrecht

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O19 nam het zaterdagmiddag op tegen FC Utrecht O19. Daags na de 5-3-zege in de UEFA Youth League speelde het team van trainer John Heitinga met 1-1 gelijk in de Domstad. Donny Warmerdam scoorde in blessuretijd de enige Amsterdamse treffer nadat de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen.

Wedstrijdverloop FC Utrecht O19 – Ajax O19:‘2. 1-0 FC Utrecht O19’91. 1-1 Warmerdam

Pages

Subscribe to UEFA