UEFA

Pot 2 bij groepsloting CL ver weg, maar niet onmogelijk

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft nog altijd kans om bij de loting voor de groepsfase een plekje in pot twee te bemachtigen. Op dit moment verkeert de Amsterdamse club in pot drie, al kan dit nog veranderen wanneer de Champions League en de Europa League worden uitgespeeld en Benfica zich niet zou kwalificeren voor het miljardenbal.

Een groepsticket voor de Champions League voor Ajax lijkt nabij. Alleen wanneer Olympique Lyon of Napoli de Champions League in augustus wint, moet Ajax play-offs spelen. Bij winst van een andere club gaat Ajax rechtstreeks de Champions League-groepsfase in.

Primeur: UEFA-licentie voor vrouwenteams PSV, Ajax én Twente

Bron: www.ad.nl

De vrouwenteams van PSV, Ajax en FC Twente hebben voor het eerst een Europese licentie gekregen. De Europese voetbalbond UEFA eist sinds kort dat de vrouwenploegen die meedoen aan de Champions League voldoen aan allerlei eisen, onder meer op het gebied van Financial Fair Play, de infrastructuur, medische zaken en personeelszaken. Zo moeten alle voetbalsters van de club een contract hebben.

UEFA wil transfermarkt tot 5 oktober open houden

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Normaal gesproken sluit de zomerse transferperiode in de meeste landen begin september. Maar nu er door de coronacrisis veel is veranderd wat betreft het einde en de start van alle competities, wordt er ook het één en ander aangepast in de transferperiode.

Voor het volgende Europese seizoen mogen clubs tot 6 oktober spelers inschrijven. De UEFA pleit daarom voor een transfermarkt die is geopend tot 5 oktober. De start van de Eredivisie staat nu gepland voor september, wat betekent dat spelers daarna nog een maand van club kunnen wisselen.

Pages

Subscribe to UEFA