Suárez en Lodeiro winnen Copa América

Luis Suarez en Nicolas Lodeiro hebben met Uruguay de Copa America gewonnen. In de finale van het Zuid-Amerikaanse toernooi won Uruguay met een afgetekende 3-0 overwinning van Paraguay.

Uruguay begon uitstekend aan de wedstrijd. In de 12de minuut wist Luis Suarez Uruguay al op voorsprong te brengen. Via een mooie individuele actie wist de oud-Ajacied via de binnenkant van de paal te scoren. Diego Forlan bracht Uruguay in de 42ste minuut dichter bij de overwinning. Via een goede onderschepping wist Forlan met buitenkant voet de bal achter de keeper te werken. De 3-0 kwam ook van Forlan na een assist, met het hoofd, van Luis Suarez. Nicolas Lodeiro kwam niet aan spelen toe.

De openingsgoal van Suarez was helaas net niet genoeg om topscoorder van het toernooi te worden. Met vier doelpunten werd hij tweede achter Guerrero van Peru die vijf keer doel trof. Ondanks deze kleine teleurstelling is Luis Suarez wel speler van het toernooi geworden.

Voor Uruguay is het al de vijftiende keer dat zij de Copa America in de wacht slepen. Hiermee mag het zich het beste land in de geschiedenis van het toernooi noemen.