Van der Laan is er helemaal klaar mee

Bron: ajax1.nl

Burgemeester Van der Laan maant de Europese voetbalbond UEFA tot actie. Hij is helemaal klaar met de overlast van supporters bij Europese voetbalwedstrijden. Dat bleek vanavond in het AT5-Programma ‘Het Gesprek met de Burgemeester’.

De burgemeester is de massale politie-inzet rondom Europese wedstrijden van Ajax zat: ‘Hoelang gaan we hier nog mee door. (…) Dit kost de Amsterdammer heel veel geld en wat belangrijker is, het kost inzet van de politie. Het geeft dus een soort korting op onze mogelijkheden om mensenhandel aan te pakken, problemen in de taxi’s, criminaliteit, noemt u het maar op.’

Hij wil afspraken met de UEFA maken om de overlast te beperken. Daarom pleit hij voor een combi-regeling die ook bij nationale wedstrijden al vaak geldt. Supporters worden dan onder begeleiding vervoerd en naar het stadion gebracht. Daardoor kunnen ze niet meer de stad in. Mocht de UEFA niet aan zo’n regeling mee willen werken overweegt hij om te verbieden dat Europese supporters naar de stad komen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-der-laan-is-er-helemaal-klaar-mee/