Nog niet zeker of Shell schade ondervindt aan het NATO vs. Rusland verhaal

Bron: www.nieuwslog.nl

De spanningen tussen landen binnen de NATO en Rusland lopen hoog op. Onder aanvoering van de Verenigde Staten hebben de VS, Canada, de EU en Australië de sancties tegen Rusland verscherpt. Rusland heeft de inzet echter verhoogd door zelf een aantal sancties te heffen waaronder een importverbod op voedingsmiddelen en het sluiten van een groot deel van het luchtruim.Behoort Shell tot één van de Nederlandse bedrijven die schade ondervindt van de recente ontwikkeling op dit vlak? De Volkskrant stelt vol overtuiging dat Shell door de nieuwe sancties en verbrokkeling van de samenwerking tussen Rusland en het Westen veel zal verliezen.

De Volkskrant verwijst onder andere naar een principeakkoord tussen Shell en Gazprom, het Russische staatsbedrijf, voor het boren naar schaliegas en het uitvoeren van boringen rond de poolcirkel. Met de sancties op het oog, is het goed mogelijk dat de EU hier een stokje voor gaat steken en omdat er nog niet sprake is van een officieel contract, kan dit ook niet geblokkeerd worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1238496-nog-niet-zeker-of-shell-schade-ondervindt-aan-het-nato-vs-rusland-verhaal/

Gegevens

Tags: Aandelen