Rode kaart

Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over vandaag’

Ajax leek voor de eerste keer ooit in Amsterdam te gaan verliezen van Excelsior, maar de ploeg van John van ‘t Schip hield dankzij een late treffer alsnog een punt over aan het treffen met de Kralingers (2-2). Dat Steven Bergwijn een rode kaart gepresenteerd kreeg in de eerste helft, had de trainer niet zien aankomen. Vanaf dat moment kantelde het duel in de Johan Cruijff Arena.

Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over’

Ajax-beul Tim Pieters dreigt seizoenseinde te missen: Hercules-aanvaller in beroep tegen zeven (!) duels schorsing

Het zou zomaar kunnen dat Tim Pieters de resterende competitieduels van dit seizoen mist. Als het aan de tuchtcommissie van de KNVB ligt, wordt de aanvaller van Hercules geschorst voor de laatste zeven duels van dit seizoen. Afgelopen zaterdag kreeg hij een rode kaart in de met 2-3 gewonnen wedstrijd bij DEM in Beverwijk. De 22-jarige aanvaller die tweemaal trefzeker was in het befaamde bekerduel met Ajax (3-2) op 21 december, gaat in beroep tegen de straf.

Future Cup dag 1: Ajax wint van Manchester City en speelt gelijk tegen Partizan

Het is Pasen en dus is er het traditionele Future Cup toernooi voor spelers O17 op De Toekomst. Ajax O17 startte het toernooi zaterdag in groep A met een overwinning op Manchester City (3-1) en een gelijkspel tegen Partizan FK (1-1).

In de eerste wedstrijd kwam Manchester City op voorsprong. na rust boog Ajax de wedstrijd volledig om al was het qua spel vertekend. De mooie acties kwamen van de kant van City maar Ajax was gewoonweg efficiënter. Uit een hoekschop viel de gelijkmaker. Daarna speelde Ajax de schroom van zich af en sloeg nogmaals twee keer toe.