Ajax A1 wint na penalty’s

Ajax A1 heeft vanmiddag een plek in de finale van de AEGON Copa Amsterdam veilig gesteld. Zowel de Amsterdammers als de Paraguayanen slaagden er niet in om te scoren in de reguliere speeltijd. Na strafschoppen won Ajax met 5-3.

Club Guarani begon overtuigend aan de wedstrijd en kreeg een paar goede kansen in de openingsfase. Al in de eerste minuut was centrale verdediger Robert Rojas gevaarlijk uit een corner en niet veel later schoot Jose Florenti over uit een vrije trap vanuit kansrijke positie.

Na tien minuten leek Ajax aan het spel van Guarani te wennen en groeide het in de wedstrijd. Gino Dekker leek dichtbij een goal nadat zijn mislukte voorzet maar net uit de linkerhoek kon worden gevist door Guarani-keeper Maximilano Ruiz Diaz. Vlak voor rust kopte Rodrigo Morel op een haar na in eigen doel. Zijn verdedigende intentie eindige met een boogje op het dak van de goal. De eerste helft was duidelijk voor Ajax, maar bij tijd en wijlen werd Guarani gevaarlijk met goed voetbal.