Verdedigen

De Vergeten Voetballer #2: Ron Willems

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 2 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Ron Willems. De jeugdige lezers van onze site zullen hun wenkbrauwen nu gaan fronsen. Ron Willems, wie?

Ten Hag krijgt weer kritiek: “De Jong geen pure verdediger”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Door het ontbreken van aanvoerder Matthijs de Ligt koos Erik ten Hag er opnieuw voor om Frenkie de Jong en Daley Blind centraal achterin te laten spelen tegen PSV. Dit pakte totaal verkeerd uit. Frank de Boer begrijpt ook maar weinig van de beslissing van Ten Hag.

“Je kunt wel met De Jong en Blind in het centrum spelen, maar dan tegen een tegenstander die met hun kont in de eigen zestien speelt, want dan hou je de druk,” legt De Boer bij Studio Voetbal uit. “Tegen AEK speelden ze ook zo. Dat ging wel goed, maar AEK is een andere tegenstander dan PSV.”

De Jong: “Moeten nu nederig zijn”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de 3-0 nederlaag van Ajax tegen PSV was de Amsterdamse bluf ver te zoeken. Ajax werd kinderlijk eenvoudig verslagen door de Eindhovenaren en heeft amper kansen gecreëerd. Ook werden er veel fouten gemaakt in de verdediging. Matthijs de Ligt werd node gemist. Vervanger Frenkie de Jong was in gesprek met de NOS duidelijk teleurgesteld.

Tadic baalt: 'Geven hen de goals te gemakkelijk'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Aanvoerder Dusan Tadic is als vanzelfsprekend erg teleurgesteld na de 3-0 nederlaag tegen PSV. De aanvallend ingestelde speler zag zijn ploeg de goals te makkelijk weggeven en de tegenstander daarmee in het zadel helpen.

'We geven hen de goals te gemakkelijk door onze fouten', oordeelt Tadic tegenover FOX Sports. 'Het mag niet gebeuren, dan krijgen zij energie. Ze waren ook wat sterker in de duels. We wisten dat ze lange ballen zouden spelen op De Jong en voor de tweede bal zouden gaan, dat is hun kracht, maar wij hadden daar beter mee om moeten gaan.'

Ajax gaat opnieuw hard onderuit in Eindhoven

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax is opnieuw hard onderuit gegaan in Eindhoven. PSV was in het Philips Stadion met 3-0 te sterk.

Ajax begon met dezelfde opstelling als waarmee het in de eerste groepswedstrijd van de UEFA Champions League aantrad. Zonder aanvoerder Matthijs de Ligt dus en met Carel Eiting. Ook achter de namen van Klaas Jan Huntelaar en David Neres stond een vraagteken, maar zij konden allebei aan de aftrap verschijnen.

Tagliafico beseft: “Deze wedstrijd is cruciaal”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nico Tagliafico is on fire. Het duel met PSV komt dan ook op een prima moment. De linksback heeft zich goed voorbereid en kent de Eindhovenaren goed.

“Het is een sterk team, ze kennen elkaar al lang en zijn erg sterk in eigen huis. Maar ik denk dat wij dit jaar sterker zijn”, vertelt hij aan AjaxTV.  “Ik denk dat we nu meer ervaring hebben en sterker zijn in de verdediging.”

De Jong blij met scorende ploeggenoot: “Net achter Messi hè”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nicolás Tagliafico had woensdagavond met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Ajax op AEK Athene, in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Frenkie de Jong was goed te spreken over het aandeel van de Argentijn.

Door zijn dubbelslag bezet Tagliafico de tweede plek op de topscorerslijst van de Champions League. “Ja, net achter Messi hè”, lacht De Jong na de wedstrijd in gesprek met VoetbalPrimeur. “Ik denk niet dat hij Messi gaat inhalen, maar het is zeker wel mooi.”

Schöne: “Hebben daar nog wat recht te zetten”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne speelde woensdag een verdienstelijke wedstrijd tegen AEK Athene. In gesprek met Voetbal International kijkt de middenvelder terug op een goede overwinning van Ajax. Ook kijkt de Deen alweer vooruit op de topper van aankomende zondag tegen PSV.

“Ze stonden verdedigend erg compact en het was moeilijk om daar door heen te komen voor rust. In de tweede helft ging dat beter. 3-0 is een goede uitslag. Ik denk dat het een terechte uitslag is. We werden gevaarlijker dan AEK.”

Pages

Subscribe to Verdedigen