Verdedigen

Lof voor ‘type Davy Klaassen’: ‘Hij trekt dat elftal echt uit elkaar’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donny van de Beek was zondag met twee doelpunten en een assist belangrijk in de ruime overwinning van Ajax op Excelsor (1-7). Rafael van der Vaart heeft genoten van het spel van het ‘type Davy Klaassen’.

Vooral de diepte die Van de Beek constant zoekt spreekt Van der Vaart aan, zo zei de analist in de uitzending van Studio Voetbal. “Ik ben meer van de wat verfijnde spelers zoals Hakim Ziyech, maar in dit Ajax-systeem is hij echt superbelangrijk.”

Analyse: wat zijn de succesfactoren in de tactiek van Ten Hag?

Bron: source

Ajax kan zich woensdagavond plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De laatste keer dat dat de Amsterdammers lukte, was in 2005/06. Maar onder Erik ten Hag is de ploeg amper te verslaan, krijgt het weinig goals tegen en laat het bij tijd en wijle de meeste mooie dingen zien. Welke aanvallende en verdedigende patronen zijn te herkennen onder de oefenmeester? Een uitgebreide analyse. 

Ten Hag: “Onana geeft de ploeg zekerheid”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Erik ten Hag heeft de beschikking over een brede en goede selectie. Elke wedstrijd moet hij samen met zijn staf keuzes maken op bepaalde posities. En dat is een luxeprobleem. “We hebben een kern van 15, 16 spelers en niemand is daarin onomstreden. De keuzes zijn vaak strategisch. Maar je kijkt ook naar de balans in het team en natuurlijk ook naar de vorm van de spelers. Soms spelen we met een meer aanvallender type speler en soms met een meer verdedigend type voor het balans in het elftal”, vertelt hij op de persconferentie.

Pages

Subscribe to Verdedigen