Oranje O19 mist WK-ticket na verloren penalties: Nouri mist beslissende pingel

Oranje onder 19 heeft na de teleurstellende uitschakeling in de poulefase ook naast het laatste WK-ticket gegrepen. In een bizarre wedstrijd tegen Duitsland trok het gastland na penalties aan het langste eind.

In de reguliere speltijd had Oranje niets in te brengen, maar wist via twee doelpunten uit slechts even zoveel doelpogingen in de hele wedstrijd in de slotfase de verlenging te halen. Nouri zorgde via een fantastische vrije trap voor de eerste van Oranje (zie hier onder). In de verlenging ging ook de derde doelpoging nog raak. Het zou uiteindelijk in 3-3 eindigen. Via penalties kreeg Oranje opnieuw kansen op het WK-ticket. Nouri schoot de beslissende op de lat, waarna Vlap datzelfde deed.

Nouri had de winst dus binnen kunnen halen in de penaltyreeks, maar schoot de beslissende op de lat. “Dat is pijnlijk,” zo geeft hij aan in De Telegraaf. Met penalty’s kan er helaas maar één winnen. Ik baal dat ik heb verloren mede door die penalty zelf te missen. Deze wedstrijd was een mentaal spelletje. Het was echt zwaar, vooral in het hoofd,” zo verwees hij naar de bizarre ontwikkeling in de wedstrijd.